Легендарният нападател и наставник на ЦСКА - Стойчо Младенов, говори

...
Легендарният нападател и наставник на ЦСКА - Стойчо Младенов, говори
Коментари Харесай

Стойчо: Благодаря на братя Найденови

Легендарният нападател и ментор на ЦСКА - Стойчо Младенов, приказва както за предишното, по този начин и за актуалната обстановка в българския футбол. Екзекутора на Ливърпул призна, че не е бил удовлетворен от работната среда за треньорите у нас.

Оперативният шеф на ЦСКА 1948 благодари на благодетелите на клуба от Бистрица Цветомир и Боян Найденови за дадената опция да работи отвън треньорската пейка.

" Беше ми мъчно да се приспособявам, тъй като гъделът в мен беше мощен. Вече поугасна. Мисля, че би трябвало да благодаря на братя Найденови, че ме отхвърлиха от треньорството, особено в България.
Защото не одобрявам метода, по който се работи в клубовете. Не го одобрявам. Трябва да работим професионално на 100% - да използваме оптимално скаутското звено, футболният развой да бъде ръководен от футболни хора. Не може българските треньори да разрешават вмешателство на който и да било, да им въздействат за състав, селекция и така нататък Да, работата би трябвало да е взаимна със притежателите, да се разисква и да взима вярното решение. Това нещо ме принуди.

Другото, водещото, беше да търсим да бъде един ЦСКА, а не два клуба ЦСКА. Това разединява до избрана степен мнението, отношението. Както и да е, пресолихме тази тематика да я разясняваме. Но тези две неща ме накараха да се откажа от треньорството и да приема работата ми с братя Найденови.

Мисля, че решението ми беше вярно, тъй като в нашия клуб има едно огромно развиване - на трето място сме, класирахме се на край. В клуба всички сме с темперамент на спечелили, желаеме да съумяваме във всеки мач. Тази година е най-успешна като резултати и развиване на всички равнища: детско-юношески футбол, втория тим, първия тим. Дай боже да спечелим купата и да участваме в евротурнирите, това всичко е позитивно ", съобщи Стойчо Младенов.

Специалистът се върна в предишното и описа доста истории от Берое, ЦСКА и националния тим. Той си спомни, че когато през 2002 година поема ЦСКА тогавашният притежател на армейците Васил Божков му е сложил две условия - да се печелят почтено мачовете и да бъде надвит Левски. Младенов призна още, че харесва прякора си Тройчо. " Левскарите ми го измислиха, само че след това им се върна тъпкано ", сподели той пред Спортал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР