Легендарният футболист на Динамо Киев и Сборная на СССР Йожеф

...
Легендарният футболист на Динамо Киев и Сборная на СССР Йожеф
Коментари Харесай

Легендарният Йожеф Сабо: Орбан се продаде на Путин, срам ме е, че съм унгарец

Легендарният футболист на Динамо Киев и Сборная на Съюз на съветските социалистически републики Йожеф Сабо съобщи, че към този момент изпитва позор, че е маджарин.

82-годишният някогашен полузащитник е роден в украинския град Ужхород в унгарско семейство и е четирикратен първенец на Съветския съюз с екипа на динамовци.

Днес Йозеф Сабо е отчаян от позицията на унгарското държавно управление, което поддържа Русия във войната с Украйна. Затова той е решил да не поддържа връзка с унгарската преса.

„ Журналисти от Унгария ми звъняха постоянно по телефона, говорихме си обикновено. Но откакто прочетох думите на Орбан в унгарската преса, по какъв начин президентът Зеленски му бил противник, отхвърлих да приказвам с тях. Последният път като ми се обадиха, споделих на репортера: „ Момче, не желая да приказвам с теб. Срам ме е, че съм маджарин “ и затворих слушалката ", споделя Само.

Според него Виктор Орбан просто се е продал на Путин.

" Путин му даде газ, продава му нефт на ниска цена. Това е повода “, споделя голмайсторът на славния отбор на Динамо Киев от 60-те години на ХХ век.

(Източник: Offnews.bg)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР