Легендарният фестивал на скоростта в Гудууд ще се проведе от

...
Легендарният фестивал на скоростта в Гудууд ще се проведе от
Коментари Харесай

Mercedes-Benz Heritage ще блести със Сребърните си стрели в Гудууд

Легендарният фестивал на скоростта в Гудууд ще се организира от 13 до 16 юли 2023 година Mercedes-Benz Heritage ще показа Silver Arrows и супер спортни коли. Тази година се чакат над 210 000 гости.

Гудууд има устойчиво място в моторните спортове още от средата на 20 век. Дядото на настоящия херцог провежда съревнование по нанагорнище на хълма в парка на Гудууд Хаус през 1936 година, което печели с Lancia. През 1948 година е открита пистата Goodwood Motor Circuit, на която се организират автомобилни надпревари до 1966 година

Чарлз Хенри Гордън-Ленъкс, херцогът на Ричмънд, е хазаин на фестивала на скоростта в Гудууд в селското имение на фамилията си през последните 30 години. Събитието е наричано с обич „ най-голямото моторизирано градинско празненство в света “. От 1993 година спортни транспортни средства и спортни коли от най-ранните години на моторния спорт до актуалните транспортни средства са показвани тук в цялостно деяние, изключително на пистата за изкачването по хълма.

Атрактивната поддържаща стратегия се простира надалеч оттатък моторните спортове до прозрения за подвижността на бъдещето. Известни посланици на марката с трилъчната звезда ще карат дузина известни спортни коли и спортни коли Mercedes-Benz и Mercedes-AMG, създадени сред 1939 и 2023 година, по дългата 1,86 километра, леко изкачваща се асфалтова права в парка Goodwood House и на Forest Rally Stage.

Най-старият сервизен автомобил на Mercedes-Benz Heritage е Mercedes-Benz W 165. Той е създаден за едно съревнование, Голямата премия на Триполи през 1939 година Въпреки променените правила, Mercedes-Benz съумява да започва в влиятелното съревнование и да реализира двойна победа - Херман Ланг печели с тази сребърна стрела пред своя съотборник Рудолф Карачола.

Двойната победа в 24-часовото съревнование на Льо Ман през юни 1952 година пък е един от огромните триумфи на спортния състезателен автомобил Mercedes-Benz 300 SL (W 194). През същата година марката се завръща към надпреварите с огромен триумф - 300 SL печели и премията Берн, огромната премия за на Нюрбургринг за спортни коли и Carrera Panamericana. В известното 24-часово съревнование Херман Ланг споделя печелившата кола с Фриц Рийс. 300 SL с отличителната синя рамка на радиаторната решетка и ще е докаран в Гудууд от частен колекционер.

Със спортния състезателен автомобил Mercedes-Benz 300 SLR (W 196 S) марката печели международния шампионат за спортни коли през 1955 година Един от огромните триумфи е именитата победа в Mille Miglia през 1955 година на Стърлинг Мос и Денис Дженкинсън със стартове номер 722. Той също ще е показан в Goodwood. Превозното средство е 300 SLR с номер на шаси 10 - последната спортна кола от този вид, която е била създадена.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР