Легендарният Димитър Телкийски от утре се завръща на работа в

...
Легендарният Димитър Телкийски от утре се завръща на работа в
Коментари Харесай

Легенда на Левски се завръща на работа в клуба

Легендарният Димитър Телкийски от на следващия ден се завръща на работа в Левски като треньор в детско-юношеската школа, научи Sportal.bg. Петкратният първенец със " сините " влиза в треньорския екип на школата, заменяйки Красимир Петров, който бе освободен от своя пост. Петров водеше тима на U-17 на столичани, който се смята за един от най-успешните в школата през последните години. Очаква се опитният Георги Тодоров да води тази възраст до края на календарната година, а напролет треньор най-вероятно ще стане Захари Сираков, чиято работа с юношите до 15 година до този миг впечатлява.

Имащият 313 мача със синята фланелка Телкийски отказал предлагането на Георги Дерменджиев да влезе в щаба на националния тим, с цел да се завърне в школата на Левски. Двамата работеха дружно при започване на година в първия отбор на 26-кратните първенци. Мечо бил доста окуражен да работи в синята академия и да даде своя принос за цялостната смяна в работата с подрастващите левскари. Както е известно, 42-годишният пловдивчанин започва треньорската си кариера в ДЮШ на Левски през 2015 година, където стига до треньор на отбора до 19 години - набор 1998 година. През 2016 година обаче напусна, откакто тогавашният началник на школата Даниел Боримиров го размени с Йордан Петков, а на Телкийски му беше препоръчано да води по-малките гении, само че той отхвърли.

Sportal.bg научи, че треньорът на U-19 Йордан Петков също напуща, откакто е приел поканата да поеме националния тим на България през 2004, тъй че ще се търси негов заместител, а Димитър Телкийски става любимец за този пост. Най-вероятно ще има и още разбърквания в школата за началото на 2020 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР