Легендарният американски лекоатлет Карл Люис и най-успешният български футболист Христо

...
Легендарният американски лекоатлет Карл Люис и най-успешният български футболист Христо
Коментари Харесай

Христо Стоичков и Карл Люис откриват градина в Пазарджик

Легендарният американски лекоатлет Карл Люис и най-успешният български футболист Христо Стоичков ще открият публично " Градината на света " в град Пазарджик, оповестиха от Асоциация " Докосни дъгата ".

Това ще се случи на 23 септември от 11,00 часа в парк-остров " Свобода ".

Откриването ще бъде реалност тъкмо година, откакто носителят на " Златната топка " и кметът на Пазарджик Тодор Попов направиха първата копка на новаторския интернационален план, сложил си за цел да съставлява най-голямата балканска повърхност с растителни типове от България, Балканите, Европа и света.

В нея Стоичков ще има специфичен ъгъл с български цветя, завършени като номер 8, с който той играеше като футболист.

Карл Люис, притежател на 9 олимпийски и 8 международни трофеи, идва в страната ни по покана на Община Пазарджик, организацията " Пробег на мира ", Асоциация " Докосни дъгата " и Сдружение " Младежки състезателен клуб Пазарджик спортува ".

Именно тъй като концепцията на градината е да носи посланието за мир и да бъде нагледна платформа, която демонстрира по какъв начин може всички страни от света да са обединени, уредниците събират Карл Люис - дипломат на Пробега на мира за Америка и Христо Стоичков - дипломат на Пробега на мира за Европа, с цел да открият дружно красивото начинание.

Пробегът на мира е интернационална атлетическа щафета, която прекосява страни и континенти, пренасяйки разпален факел - знак на всеобщия блян на човечеството към свят на мир и съгласие.

На формалното разкриване на " Градината на света " на 23 септември ще участват още редица изявени български спортисти, посланици, консули, дипломати и, несъмнено, доста жители и посетители на Пазарджик.

Карл Люис и Христо Стоичков ще се включат и в други мероприятия по време на визитата си в Пазарджик, като програмата за тях ще бъде оповестена напълно скоро.

Идеята за градина с дървесни и растителни типове от целия свят е на управлението на Община Пазарджик и се осъществя с поддръжката на посланици, консули и други дипломати в България. " Градината на света " има за цел да насочи ясно политическо обръщение, надскачайки разликите сред обособените страни и подавайки ръка в търсене на допирни точки сред всяка една просвета, общественост и език.
 Христо Стоичков с прочувствена обява след
Христо Стоичков с прочувствена обява след " Мача на вярата "

Камата изрази вяра Петър Хубчев да вземе присъединяване в идващото сходно събитие

И не на последно място - в тези сложни времена хубостта на градината ще обезпечи ъгъл за естетика, примирение и приятност на всеки неин посетител, ще въодушевява, образова и предлага несравнимо странствуване без граници!

Припомняме, че в края на 2022 година планът получи благословията на папа Франциск, откакто кметът на Пазарджик Тодор Попов срещна Негово светейшество с самодейността и му подари златен житен клас, който е признакът на " Градината на света ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР