Легенда на израелския контратероризъм е починал вследствие на коронавирусната инфекция.

...
Легенда на израелския контратероризъм е починал вследствие на коронавирусната инфекция.
Коментари Харесай

Легенда на контратероризма почина от COVID-19

Легенда на израелския контратероризъм е умрял в резултат на коронавирусната зараза.

Семейството на Ицхак Илан е съобщило за кончината на някогашния заместник-директор на Службата за обща сигурност (ШАБАК). "Нашият родственик си отиде, борейки се против заразното заболяване на 64-годишна възраст ", са показали още опечалените родственици.

Роденият в днешна Грузия Илан се е преселил в Израел и през 1973 година е почнал кариерата си в ШАБАК в отдела за битка против руските шпиони. През 1985 година Илан е бил изместен в арабския отдел на службата. Той персонално е взел участие в интервенцията по ликвидирането на Яхия Аяш през 1995 година Палестинският екстремист, виновен за минимум 10 атентата, лишили живота на повече от петдесет души, е умрял в резултат на взривно устройство, инсталирано в мобилен телефон.

Илан е управлявал подразделението на ШАБАК в Западния бряг на река Йордан (2000 - 2003 г.), арабския отдел и този за вътрешна сигурност (до 2006 г.), контратерористичния отдел (до 2008 г.). Той през 2010 – 2011 година е бил зам.-шеф на ШАБАК и претендент за началник на службата до назначение на настоящия ѝ шеф Йорам Коен.

Илан след отдръпването си занимавал с частни следствия. Той на няколко пъти се е издигал като претендент за народен представител в държавния парламент от партията на военния министър Бени Ганц "Синьо и бяло ", написа израелската редакция на нюзру.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР