Ледниците на Гренландия се топят с невиждана бързина вследствие на

...
Ледниците на Гренландия се топят с невиждана бързина вследствие на
Коментари Харесай

Огромното богатство на Грендландия, което искат Джеф Безос и Бил Гейтс

Ледниците на Гренландия се топят с невиждана експедитивност в резултат на климатичните промени, което съставлява неповторим абсурд.

Минните компании и вложителите имат вяра, че под леда има богатство от минерали и метали, които могат да задвижат зелената гражданска война и да решат климатичната рецесия.

За първи път в историята топящият се лед направи допустимо проучването на евентуални минни обекти, които другояче са затрупани от епохи, написа Money Control.
 Джеф Безос, Илон Мъск, Kuiper план и договорката, с която шефът на Amazon желае да задмине милиардера в Космоса
Безос една крачка пред Мъск

Голямата договорка на Amazon

Джеф Безос, Бил Гейтс и Ма йкъл Блумбърг са измежду най-богатите милиардери в света, които финансират добива на значими минерали, в това число никел и кобалт на западния бряг на Гренландия, в опит да ускорят прехода към зелена сила на фона на възходящата климатична рецесия в района, разкрива отчет на CNN.
 Снимка 584430

Милиардерите финансират Kobold Metals , основана в Калифорния компания за изследване на минерали, която добива такива за зареждане на милиони електрически транспортни средства съгласно отчета. Компания си партнира с Bluejay Mining за плана.

Кърт Хаус, основен изпълнителен шеф на Kobold Metals, споделя пред CNN: " Ние търсим находище, което ще бъде първото или второто по величина находище на никел и кобалт в света. " Двете зони в Гренландия, които са очевидци на рандеман на минерали, са остров Диско и полуостров Нуусуак (архипелаг Упернавик). Няколко геолози и геофизици, наред с други, обширно изследват региона, в търсене на " съкровището ".
 Бил Гейтс и кои са петте книги, които предлага за четене през лятото
Какво чете Бил Гейтс това лято

Милиардерът предлага пет обичани книги

Гренландия скоро може да се трансформира в нулева точка за доставяне с сериозни метали, заради въздействието на изменението на климата в района. Междувременно държавното управление на Гренландия към този момент е направило обширни проучвания и оценка по отношение на съществуването на сериозни метали в страната и е признало добива на минерали като евентуална алтернатива за стимулиране на стопанската система на страната. Някои минерали, които се намират в района, включват въглища, мед, злато, редкоземни детайли и цинк.
 Снимка 584431

Основното безпокойствие обаче е климатичната рецесия в региона, поради все по-високите равнища на морето, заради топящия се лед.
 Гренландия, топенето на ледовете и по кое време Световният океан ще доближи рискови равнища
Топенето на ледовете в Гренландия е все по-притеснително

Какви са прогнозите на учените

Нейтън Курц, академик от НАСА, споделя пред CNN: " Правителството на Гренландия поддържа виновното, стабилно и стопански жизнеспособно развиване на техните естествени запаси, което включва рандеман на необятна гама от минерали . "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР