Когато чуем Ватикана, неминуемо си представяме папата. Свещеният град обаче

...
Когато чуем Ватикана, неминуемо си представяме папата. Свещеният град обаче
Коментари Харесай

Ватикана на съд - от какво се оплакват служителите в музеите на Свещения град

Когато чуем Ватикана, неизбежно си представяме папата. Свещеният град обаче е една от най-големите туристически атракции в Рим и като такава генерира милиони евро доходи всяка година. През 2023 година туристите там са 7 милиона.
 Volkswagen във Ватикана - по кое време Светият трон ще премине напълно на електрически автомобили
Как Volkswagen завладя Ватикана

Стратегическо партньорство

Голяма част от тях идват от Музеите на Ватикана - конструкция от 54 обособени галерии с скъпи сбирки, като да вземем за пример Сикстинската шапка с фреските на Микеланджело. В тях работят към 700 чиновници.

А преди дни 49 от тях започнаха петиция за по-добри условия на труд и безвредна работна среда, която е прекомерно допустимо да прерасне в дело против римо-католическата черква. Според информацията в документа, чиновниците се оплакват, че са третирани като " недвижима благосъстоятелност " от администрацията на папата.
 Снимка 664789

" Подронване на достолепието и здравето на чиновниците " е един от изразите, използвани в нея. Уточнява се, че те постоянно работят извънработно време, като за тези часове им се заплаща алегорична сума. Оплакват се и от нездравословни условия на труд, както и че са били принудени да връщат заплатите си по време на локдауна около пандемията.
 Снимка 664791

" Опитвали са да разрешат доста пъти посредством самостоятелни петиции да решат въпроса ", споделя юрист Лаура Сгро, наета от чиновниците на. " Сега обаче имаме 49 индивида и мисля, че броят им ще се усили през идващите дни ", добавя тя пред Corriere della Sera.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР