Лечението на вездесъщите болки в гърба може да повлияе благоприятно

...
Лечението на вездесъщите болки в гърба може да повлияе благоприятно
Коментари Харесай

Психическо лекарство срещу умора и болки в гърба

Лечението на вездесъщите болки в гърба може да повлияе удобно на депресията, умората и елементарните проблеми с храносмилането. Взимането на плацебо или подправено лекарство пък има възможност да понижи болката в гърба с до 30%, даже тогава, когато хората, които го пият, знаят, че то е подправено.

Професор Тед Капчук, един от създателите на проучването, открило тези резултати, изяснява:

“Данните безусловно прекатурнаха визиите ни за резултата на плацебото. Резултатите демонстрират, че неговият резултат не е наложително обвързван със съзнателното очакване на пациента, че е поел интензивно лекарство, което ще облекчи казуса му. Това беше класическото схващане за механизма на плацебото, което не бе оспорено досега. ”

“Но взимането на хапче в подтекста на връзките сред пациент и лекар, даже и тогава, когато се знае, че е плацебо, се оказва обред, който трансформира признаците и евентуално задейства райони в мозъка, които го модулират ”, прибавя той.

Досега учените бяха на мнение, че резултатът на плацебото се дължи на визиите, които пациентът има за медикамента (както и упования резултат от него). Смята се, че вярването е било толкоз мощно, че в сполучливите случаи е пособие да се понижи болката трагично (например в региона на гърба). Настоящото проучване обаче слага този механизъм под сериозен въпрос.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР