Лечение на бъбреците и пикочните пътища с просо Статията е

...
Лечение на бъбреците и пикочните пътища с просо Статията е
Коментари Харесай

Лечение на бъбреците и пикочните пътища с отвара от просо

Лечение на бъбреците и пикочните пътища с просо

Статията е отдадена на остарели, леко забравени способи за лекуване на бъбреците, които могат да се употребяват и в наши дни.

1.Изплакнете чаша просо с топла вода, изсипете го в 3-литров буркан и залейте с топла вода. След това, поставете на стайна температура, увийте с нещо топло. На идващия ден водата ще побелее. Това е вашето лекарство.

Пийте, когато и по колкото поискате. Когато течността свърши, още веднъж залейте просото с топла вода и го накиснете още веднъж.

Използвайте просото, до момента в който не промени усета си. След това вземете нова чаша просо.

Просото съвършено оказва помощ на бъбреците и на цялата отделителна система: почиства бъбреците, отстранява пясъка и камъните, оказва помощ при женски болести.

2.Този случай е разказан от доктор. Просото помогнало бъбреците на дамата да проработят още веднъж след затруднение вследствие на зараза на пикочните пътища.

Близките почнали да се сбогуват с нея, тъй като тези пациенти не живеят дълго.

Тя почнала да пие запарка от просо по една супена лъжица на всеки 10 минути. След 8 часа дамата към този момент се чувствала по-добре.

Една чаша просо би трябвало да се измие добре, да се залее с 1 литър вода, да се вари 7 минути.

След като престои малко, пийте колкото желаете. Добре е да употребявате просо и под формата на каша.

3.Лечението на бъбреците с просо при инфекциозен развой на уретрата и пикочния мехур.

Напълнете половината от 3-литров съд с просо, напълнете го с вряла вода до горе, разбъркайте добре, покрийте и оставете за един ден. Пийте през целия ден без ограничаване. Продължете kypcа една седмица.

От просото може да си приготвите каша. За всеки ден си правете нова запарка.

4.Народна рецепта за лекуване на цистит и бъбреци
Изплакнете 2 супени лъжици просо. След това ги залейте с 2 чаши вряла вода. Кипнете, като разбърквате. Изключете, оставете за 1 минута, прецедете и приемайте, както следва: 1 ден – на всеки час по 1 супена лъжица, 2 ден – на всеки час по 3 супени лъжици, от 3 до 7 дни – по ½ чаша три пъти дневно преди хранене.

Освен това приемайте и следните билки:

Листа от боровинки – 1 супена лъжица залейте с 1 чаша вряла вода, покрийте, варете 5 минути на слаб огън. Прецедете след изстудяване. Пийте на дребни глътки през целия ден.

или
мечо грозде – 1 супена лъжица залейте с 1 чаша вряла вода, покрийте, варете 5 минути на слаб огън. Час и половина настоявайте.

Пийте по една трета чаша три пъти дневно половин час преди хранене.

5.Почистване на бъбреците с каша от просо и червени боровинки.
Този способ освен почиства бъбреците, само че и понижава високото кръвно налягане, укрепва костната тъкан.

Оставете просото да покълне. Отнема няколко дни. След това изплакнете и подсушете покълналите зърна. Сварете ги на каша.

Яжте дружно с червени боровинки. Ще се отървете от възпалението на бъбреците и ще възстановите тъканите на бъбреците и пикочните пътища.

Вижте още: Еликсир с чесън за здраве и запазване на младостта

Предимството на алените боровинки е, че са богати на доста микроелементи, нужни на нашите бъбреци. Такава каша е потребна и като превантивна мярка.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР