Лазар Радков, който е следван и обединява в каузите си

...
Лазар Радков, който е следван и обединява в каузите си
Коментари Харесай

Лазар Радков: Защо най-високите паметници у нас не са на нашите герои, а на чужда армия?

Лазар Радков, който е следван и сплотява в идеите си десетки хиляди хора, във Facebook:

Откъде туй предпочитание у българите все да слагаме някоя непозната страна над нас? Нормално ли е най-големите и най-високи монументи в най-големите ни градове да са не на нашите си български герои, а на непозната войска??

" Ама историята би трябвало да се помни! "

" Ама алената войска ни е освободила! "

Ами дано си промним историята и кой кого е освободил.

Армията на царска Русия побеждава в Руско-Труската война 1878 г и това води до повявата на България още веднъж на географската карта.

Паметникът на връх Шипка пази паметта на падналите руси, украинсци, финландци, естонци и така нататък и доста българия в тази война.

Какво прави Съветската войска в Бългрия 1944 г?

Обявява война на България на 05.09.1944 година И то макар че Цар Борис многогратно отхвърля на Хитлер да изпрати даже един български боец на източния фронт против Русия. Отказ, който съгласно някои спекулации му е коствал живота. Въпреки че България нито за миг не е късала дипломтическите си връзки с Русия по време на Вторта международна война.

" Трябва да се помнят жертвите, които Русия е дали, с цел да освободи България от фашистите! "

Първо, против руската войска на територията на България е воювал НИКОЙ. Немски елементи на територията на страната по това време съвсем няма. Единствените жертви, които руската войска дава на наша земя, са 42 бойци, които се натравят с метилов алкохол, откакто разстрелват пазача на цистерните, който се опитвал да ги предизвести, че спиртът на става за пиянство.

В идващия миг българската войска се причислява към антихитлеристката коалиция и води борби против войските на Третия райх, изтласквайки ги от Македония, Сърбия, Унгария та чак и от Австрия. Бойни дейности, при които животът си дават 35 000 българи.

Къде е паметникът на тези паднали тридесети пет хиляди наши сънародници?

Защо паметниците на националните ни герои стоят като култивиран джуджета в сянката на извисяващите се паметници на една окупационна войска?

Дали пък паметника на Съветската войска в София, тези на Альоша в Пловдив и Бургас и впрочем знаци на Съюз на съветските социалистически републики не са издигнати да ни припомнят всекидневно кой е шефът?

Не си върша грам илюзии - изцяло обикновено е всевъзможни империи да пробват да наложат въздействието и ползите си тук.

Само дето не би трябвало да забравяме, че в никакъв случай няма да се превърнем във велика и авторитетна страна, в която хората не да бягат, а да са натискат да живеят, до момента в който слагаме други страни над от нашата и други армии по-високо от националните ни герои.

Това е.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР