Лайпциг се наложи с 3:1 над Хофенхайм и осигури подобаващо

...
Лайпциг се наложи с 3:1 над Хофенхайм и осигури подобаващо
Коментари Харесай

Лайпциг би и изпрати Форсберг, Борусия пак сбърка

Лайпциг се наложи с 3:1 над Хофенхайм и обезпечи уместно изпращане на Емил Форсберг. Клубната легенда отива от Нова година в Ню Йорк Ред Булс. Форсберг има 324 мача, 71 гола и 69 асистенции за биковете. По-дълго в клуба от него са единствено Лукас Клостерман и Юсеф Поулсен.

Иначе с триумфа Лайпциг събра 32 точки, с които се изравни на второто място в класирането с Байерн Мюнхен. Баварците обаче имат по-добра голова разлика и два мача по-малко.

Домакините откриха в 34-ата минута. Мохамед Симакан центрира, Сков отби топката, само че право на крайници на Клостерман, който простреля Оливер Бауман за 1:0. Три минути преди края на първата част гостите възвърнаха равенството с помощта на Озан Кабак. Защитникът засече с глава центриране на Сков.

Именно Форсберг обезпечи успеха на Лайпциг в последните 20 минути. Той влезе като запаса и в 70-ата минута вкара за 2:1. Малко по-късно той асистира на Мохамед Симакан за 3:1.

По-рано през днешния ден записа четвърти следващ мач без победа. Жълто-черните направиха 1:1 като посетител на Аугсбург. Ермедин Демирович откри резултата за домакините в 23-ата минута. Малко по-късно Дониел Мален изравни след пробив и пас на Никлас Фюлкруг. Борусия е на пета позиция с 26 точки. Четвъртият Щутгарт има 31 точки и мач по-малко.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР