Лаура Кьовеши започва разследване за закупуването на COVID ваксините, стана

...
Лаура Кьовеши започва разследване за закупуването на COVID ваксините, стана
Коментари Харесай

Европейската прокуратура започва разследване, свързано с COVID ваксините

Лаура Кьовеши стартира следствие за закупуването на Коронавирус имунизациите, стана ясно от изявления на Европейската прокуратура и на евродепутата Кристиан Тереш.

" Европейската прокуратура удостоверява, че има настоящо следствие за придобиването на ваксини против COVID-19 в Европейския съюз. Това извънредно удостоверение идва след извънредно високия публичен интерес. Повече детайлности няма да бъдат оповестени на този стадий ", гласи сбитото изказване на институцията.



Малко повече изясненост внася с обявата си еродепутатът Кристиан Тереш:

" Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Ковеши, проверява закупуването на ваксини в Европейски Съюз, публично заяви EPPO.

Това удостоверение идва, откакто обществеността беше извънредно заинтригувана от това по какъв начин са закупени имунизациите, споделят още от Европейската прокуратура.

Припомням ви, че ние бяхме група евродепутати, които повече от година предприемахме дейности, с цел да разберем наличието на договорите и клаузите от споразуменията, които Урсула фон дер Лайен имаше с ръководителите на фирмите производители на ваксини.

Няма да спрем, до момента в който истината не излезе нескрито! ", написа във Facebook Кристиан Тереш - румънски народен представител от групата на Европейските консерватори и реформисти.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР