Латвия планира допълнително да затегне правилата си за издаване и

...
Латвия планира допълнително да затегне правилата си за издаване и
Коментари Харесай

Латвия затяга правилата за издаване на разрешителни за пребиваване на руснаци

Латвия възнамерява в допълнение да затегне разпоредбите си за издаване и възобновяване на позволения за престояване на съветски и беларуски жители , разгласи министър председателят Крисиянис Каринс, заяви daijiworld, цитирайки ДПА.

Разрешенията за краткотрайно престояване, издадени на жители на двете страни, като цяло към този момент няма да бъдат подновявани в бъдеще, сподели Каринс, представен от организация dpa, след съвещание на държавното управление във вторник. Ще има някои редки изключения, добави той.

Министърът на вътрешните работи Кристапс Еклонс предложи разрешенията за непрекъснато престояване на членовете на фамилията , да вземем за пример, да се издават единствено откакто са минали сполучливо изпит по латвийски език. Окончателните решения по новите разпореждания следва да бъдат взети от държавното управление скоро.
 Латвия разгласи Русия за
Латвия разгласи Русия за " страна, спонсор на тероризма "

Рига приканва за стягане на глобите против Русия и Беларус

Латвия към този момент спря издаването на позволения за престояване на руснаци и беларуси като реакция на нахлуването на Москва в Украйна и също по този начин анулира съвсем 1000 позволения.

Според миграционните управляващи повече от 9000 съветски жители сега имат позволения за краткотрайно престояване в Латвия.

Освен това има към 37 000 руснаци с позволения за непрекъснато престояване. Латвия граничи с Русия и съдружника на Москва Беларус, а мощно съветско малцинство живее в балтийската страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР