Лацио постигна зрелищна победа с 4:3 над Дженоа и запази

...
Лацио постигна зрелищна победа с 4:3 над Дженоа и запази
Коментари Харесай

Лацио запази шансове за топ четири след драма срещу Дженоа

Лацио реализира зрелищна победа с 4:3 над Дженоа и резервира възможностите си за второ следващо класиране топ 4 в Серия "А ". На "Олимпико " домакините имаха задатък 2:0 на почивката и 4:1 четвърт час преди края, само че трябваше да треперят в последните минути, с цел да задържат по този начин значимите три точки.

Хоакин Кореа даде преднина на Лацио след половин час игра, а две минути преди почивката Чиро Имобиле осъществя за 2:0 от дузпа.

На полувремето в състава на Дженоа бе осъществена тройна промяна и това мигновено даде резултат. В 47-мата минута Адам Марушич си вкара автогол и резултатът бе понижен на 1:2.

Домакините обаче не се тормозиха от този факт и дадоха отговор с нови два гола. Първият от тях бе дело на Луис Алберто и пристигна единствено минута след автогола на Марушич, а в 56-ата минута Кореа осъществя втория си гол в мача за 4:1.

В този миг изглеждаше, че срещата е завърши, само че Дженоа видя светлина в тунела в 80-ата минута, когато получи дузпа за фаул на Данило Каталди. Джанлука Скамака застана зад топката и с мощен удар в центъра на вратата вкара за 2:4.

Още в идната офанзива Дженоа стигна и до трети гол след доста класно осъществяване с левия крайник на Елдор Шомуродов, само че до края нов гол не падна.

С успеха Лацио събра 64 точки от 33 мача и изостава с две от четвъртия Наполи. Дженоа е на 13-о място с 36 точки, на пет над зоната на изпадащите след 34 изиграни мача.

✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅
Eleven. Straight. Home. Wins.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР