ЛАРНАКА, Кипър (АП) — Израел иска да ускори доставката на

...
ЛАРНАКА, Кипър (АП) — Израел иска да ускори доставката на
Коментари Харесай

Първият дипломат на Израел иска да ускори доставката на хуманитарна помощ за Газа през морски коридор от Кипър

ЛАРНАКА, Кипър (АП) — Израел желае да форсира доставката на филантропична помощ до Газа през морски кулоар от Кипър, подсилване на стабилността в района, сподели външният министър на страната в сряда.

Израелският външен министър Ели Коен сподели, че израелски и кипърски механически екипи ще прекарат сряда и четвъртък в уточняване на детайлите на самодейността, тъй че доставките на помощ от Кипър пристанище Ларнака, на към 240 благи (385 километра) от Газа, може да стартира допустимо най-скоро.

„ Кипър и Израел, дружно с други сътрудници в района, предизвикват самодейността за сигурен морски кулоар до улеснение на прехвърлянето на филантропична помощ за Газа по проведен и добре инспектиран метод “, сподели Коен след диалози с кипърския си сътрудник Константинос Комбос.

Коен беше осведомен за детайлностите на самодейността по време на посещаване в Съвместния избавителен координационен център Zenon в Ларнака, който ще работи като действен център за доставките на помощ. Той също по този начин лич...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР