Лаптопът се е превърнал във важна част от работната среда,

...
Лаптопът се е превърнал във важна част от работната среда,
Коментари Харесай

Защо никога да не работим на лаптоп с батерия, докато е включен в контакта и как да удължим живота на батерията

Лаптопът се е трансформирал във значима част от работната среда, в средство за бизнес, връзка и занимания в световен мащаб. Докато единствено преди няколко години компютърът в дома беше разкош, през днешния ден съвсем всеки има преносим компютър или таблет. Качествените преносими компютри не са евтини и това постанова пълноценна грижа за тях, с цел да ни служат по-дълго. Най-ценното при таблетите и преносимите компютри е опцията да бъдат използвани, без да са включени в мрежата – благодарение на батериите им, което постанова да се научим по какъв начин да удължим живота на батерията, защото подмяната ѝ не е евтина.

Като начало дано разгледаме за какво не би трябвало да държим преносимия компютър, включен в контакта, до момента в който работим на него. Естествено, че е редно да го вършим, когато зареждаме устройството, само че един път заредено, следва да го изключим от мрежата и да работим единствено на батерия. В противоположен случай редуцираме живота на батерията. Друг вид е да извадим батерията, когато сме в офиса или у дома, и да работим единствено с устройство, включено в мрежата. Работата на батерия и с устройство, включено в контакта, е едно от най-вредните неща за уреда и батерията ви. Когато планирате да работите дълго време на ток с преносимия компютър, извадете батерията, преди да се е изчерпила до край ( предлага се в идеалния вид да има заряд в нея най-малко 50%) и я приберете на изсъхнало и мрачно място, без достъп до директна слънчева светлина. Поне един път в месеца е значимо да вършиме и едно цялостно разреждане и зареждане. Това е от основно значение за по-дългия ѝ живот.
Митове или истини за зареждането на електронните устройства
Всяко домакинство в днешно време се постанова да зарежда някакво устройство. Няма значение дали е телефон, таблет, преносим компютър или друго. Има о...

Други препоръки за удължение на живота на батерията и уреда
Не дръжте уреда до източник на топлота и изложен на директна слънчева светлина. Високите температури въздействат извънредно неподходящо както на преносимия компютър, по този начин и на батерията му. Пазете уреда от домашните любимци. Космите на пухкавите ви приятелчета са пагубни за него. Не се хранете върху преносимия компютър, частиците храна попадат в него и заплашват живота му. Когато вършиме разреждане и зареждане на батерията, не би трябвало да бъде до 0 и до 100. Разреждането следва да е до към 10%, а зареждането до 90-95%. Не позволявайте батерията на уреда ви да спада до 0. Винаги изключвайте по-рано устройството, в случай че нямате достъп до електрическата мрежа, с цел да го заредите. Използвайте единствено истински зарядни устройства, с цел да съхраните преносимия компютър и батерията му. Изчетете управлението за грижа за батерията, в случай че имат такова за уреда ви, и следвайте рекомендациите прецизно. За нови устройства се предлага калибриране на батерията след няколко цикъла на разреждане-зареждане.
Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР