Ланча Делта е едно от загубените съкровища в историята на

...
Ланча Делта е едно от загубените съкровища в историята на
Коментари Харесай

Какво знаем за новата състезателна кола на Льоб?

Ланча Делта е едно от изгубените съкровища в историята на автомобилния бизнес. “Кралицата на ралитата ” финишира с криво-ляво последно потомство на модела, по тази причина същинските фенове на марката “признават ” единствено тази Делта, която е постигнала рали триумфи - от края на първата половина на 80-те години доникъде на 90-те години.

Интересното е, че Ланча, която се обезличи като марка и съвсем изчезна в последните години, продължава да вълнува мозъците на почитателите и основателите на коли и по тази причина постоянно се появяват нови версии на класическите модели - като 037, Стратор и несъмнено, Делта във версията си Интеграле.

На Герлен Шишери изискуем обаче най-впечатляващото възобновление на Делта - като електрически първообраз за Световния шампионат по раликрос, който обаче е с чертите и дизайна на легендата Делта Ево 2. Французинът взе участие със своята Делта Evo-e RX в края на предишния сезон в Световния шампионат по раликрос, а за сезон 2023 се завърна с нов тим и Себастиен Льоб за съотборник.
 Льоб се завръща в раликроса с Ланча Делта Льоб се завръща в раликроса с Ланча Делта
Новата Делта Evo-e RX е с мощ 671 к.с, която идва от два електромотора - по един на всеки мост, с мощ 335,5 конски сили. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 1,8 секунди, което е с 0,7 секунди по-бързо спрямо болидите от Формула 1, а тази динамичност е извънредно значима в раликроса поради старта от място и офанзивата на първия завой, както и честото наличие на мудни завои, ускорението от които постоянно е решаващо. Задвижването е 4х4, а съгласно Герлен, главната уязвимост на колата от предишния сезон - проблемите при синхронизирането на работата на двата електромотора, са към този момент изцяло отстранени. Електромобилът е основан и създаден от моторспорт компанията на Шишери - GCK Performance.

Сезонът в Световния раликрос шампионат започва в първия уикенд на юни в Монталегре, Португалия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР