Ламеча Гирма, Тоби Амусан и Нийрадж Чопра се присъединиха към

...
Ламеча Гирма, Тоби Амусан и Нийрадж Чопра се присъединиха към
Коментари Харесай

Гирма, Амусан и Чопра се присъединиха към Дуплантис за Острава

Ламеча Гирма, Тоби Амусан и Нийрадж Чопра се причислиха към международния рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис за интернационалния шампионат “Златен шпайк ” в Острава на 27 юни.

Гирма усъвършенства върха на Етиопия на 3000 метра стийпълчейз на миналогодишното издание на конкуренцията, а в този момент е избрал да взе участие на 1500 м. От достижението си в стийпълчейза в Острава той завоюва сребърен международен орден в Орегон и усъвършенства международния връх на 3000 м в зала в Лиевен през февруари, когато финишира за 7:23.81 мин.

Рекордът на шампионата на 1500 м е 3:31.17 мин, а върхът на Етиопия 3:29.91 мин. Самият Гирма има персонално достижение от 3:33.77 мин от 2020 година

" Щастлив съм да се завърна в Острава за надпреварата “Златен шпайк ” и да опитам да тичам доста бърз резултат на 1500 м. Пистата в Острава и надпреварата са положителни да мен, чакам с неспокойствие да видя още веднъж почитателите ", сподели Гирма.

Нигерийката Амусан сложи международен връх на 100 м/пр в полуфиналите на Световното състезание в Орегон през предходната година, където реализира 12.12 сек, а по-късно завоюва златото с 12.06 сек, само че с по-силен попътен вятър от допустимите стойности. Рекордът в дисциплината на “Златен шпайк ” е 12.55 сек на Шерика Нелвис от 2015 година

" Развълнувана съм да се състезавам в Острава. Гледала съм доста спортисти от международна големина да се състезават на пистата и чакам с неспокойствие да изпитам атмосферата там ", показа Амусан.
 Дуплантис удостовери присъединяване на Дуплантис удостовери присъединяване на " Златен шпайк ", нападна връх
Директор на шампионата в Острава е международният рекордьор в хвърлянето на копие Ян Железни, а състезателите в бранша още веднъж ще бъдат впечатляващи. Олимпийският първенец и сребърен международен медалист от Орегон Чопра ще премери сили с двукратния планетарен първенец Андерсон Петерс от Гренада и с бронзовия международен медалист Якуб Вадлейч.

Дуплантис разгласи, че ще взе участие на “Златен шпайк ” още през февруари.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР