лакатите със снимки на червенокосото бебе се превърнаха в емблема.

...
лакатите със снимки на червенокосото бебе се превърнаха в емблема.
Коментари Харесай

Бебето, което стана символ на бруталността на Хамас

лакатите със фотоси на червенокосото бебе се трансфораха в емблема. На проява в Тел Авив протестиращите ги подвигат над главите си и скандират: " Да си ги приберем вкъщи! ". Десетки оранжеви балони се издигат към небето. И цветът им не е инцидентен - подобен цвят има косата на Кфир Бибас, десетмесечното бебе, за което се счита, че към момента е в ръцете на терористите от Хамас, написа в кореспонденцията си от Тел Авив Хулио Сегадор от публичната медия АРД, съобщи.

 

В Израел червенокосото бебе се трансформира в знак на бруталността на Хамас. В рамките на съглашението за краткотрайно прекратяване на огъня терористите към този момент освободиха десетки дами и деца. Но дребният Кфир не беше измежду тях.

 

Отчаянието на околните

 

Ифат Сейлер, братовчедка на Шири Бибас, майката на бебето, е обезверена. " Все ни твърдят, че дребният е в описите. Сякаш приказваме за някакъв лист за покупки: мляко, яйца, самун, плюс вашите фамилии, взети като заложници в линията Газа ", казва Ифат. Тя счита, че фамилията ѝ е било оставено на произвола на ориста: " Хората, които изоставиха фамилията ми там, в този момент водят война. И никой не може да ми каже къде са моите близки ". Според Ифат освобождаването на заложници е трябвало да бъде контрактувано още след първата седмица. " Гледах видеото с Шири и децата, само че нямам никаква визия какво се е случило с тях след неговото снимане ", споделя тя пред репортера на АРД.

 

Това видео демонстрира самото отвличане на 7 октомври. Шири Бибас е увила в одеало малкото бебе Кфир и неговото четиригодишно братче Ариел. Въоръжени терористи крещят на арабски в лицето ѝ. Децата не схващат какво става, майката е в суматоха. Един от терористите ѝ споделя, че няма да им сторят нищо. " Тя има деца ", обажда се различен. Оттогава насам от семейство Бибас няма и диря - никой не знае дали родителите и двете им деца са още живи.

 

Йоси Шнайдер, различен братовчед на майката Шири, просто не проумява бруталността и безчовечността на Хамас. " Всеки ден треперим кого ще пуснат и кого няма няма да пуснат, кой ще се измъкне от лапите на гибелта и кой не. Не ги разбирам тези от Хамас - какво може да им стори дребният Кфир? Прехвърлят го от едни ръце в други, като че ли е някакво домашно животно, с което търгуват ", споделя Йоси Шнайдер. Той има поради известието на Хамас отпреди няколко дни, че фамилията е в ръцете на други въоръжени терористи в ивицата Газа.

 

Израелските въоръжени сили желаят да усилят натиска върху Хамас и с тази цел категорично загатват отвлеченото семейство в формалните си изказвания. " Отговорността за всички заложници, в това число за семейство Бибас, което се намира в ръцете на други групировки в ивицата Газа, се носи напълно и само от Хамас ", съобщи военният представител Даниел Хагари.

 

Коварната психическа война на Хамас

 

Червенокосото бебе към този момент е прекарало близо една пета от късия си доскорошен живот в ръцете на Хамас. И въобще не се знае дали още е живо, написа кореспондентът на АРД. Тази седмица Хамас популяризира известието, че Кфир и неговите родители били загинали в следствие от израелско въздушно нахлуване в Хан Юнис.

 

Дали това е правилно - никой не знае. Защото може и да е част от подлата психическа война на терористите от Хамас в опита им да се вдигне цената на заложниците, с които търгуват. Заложници, измежду които е и едно десетмесечно бебе.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР