Лъжата често е платежоспособна, даже звучи убедително, но сметката накрая

...
Лъжата често е платежоспособна, даже звучи убедително, но сметката накрая
Коментари Харесай

Абдикацията на журналистиката я превръща в PR инструмент на властта, напомня Радев

Лъжата постоянно е платежоспособна, дори звучи безапелационно, само че сметката най-после плащаме всички ние . Върху вас лежи отговорността да отстоявате свободата и истината - това е най-голямата отговорност . Това сподели президентът Румен Радев, който приветства участниците в 20-годишния празник на българският онлайн портал Дир БГ. Събитието събра пионерите на българския уеб, обединени от слогана: " Вашата мощ е да продължавате напред. Нашата мощ е да се променяме с вас ", сподели президентът.

 Радев: Борисов да трансформира Конституцията, като не може да си управлява министрите Обновена
Радев: Борисов да трансформира Конституцията, като не може да си управлява министрите

ГЕРБ насаждат, че у нас няма консенсус по отношение на европейската ни принадлежност

Президентът Радев приветства концепцията - да се обединят иновационните организации и българските онлайн платформи към дебата за трендовете и провокациите пред тяхното развиване .

Радев акцентира, че точно този спор е от голямо значение за нашето бъдеще.

" Информацията е най-изобилната, само че и постоянно най-дефицитната стока . Тя ни залива отвред и в това време постоянно изпитваме недостиг на навременна, достоверна и потребна информация. Тези несъгласия ще се задълбочават за в бъдеще и по тази причина е необходим спор ", сподели още Радев.

По думите му с времето с превъзмогването на другите софтуерни, финансови, правни, психически провокации иноваторите и създателите на българския уеб са все по-гъвкави, по-силни и по-актуални. " Затова през днешния ден доминирате осведомителното пространство ", безапелационен бе Радев. " Качествените онлайн медии за мен не са единствено бизнес. Те са идея ", безапелационен бе президентът.

Той поздрави екипа на Дир БГ като посочи, че точно форумите на българската търсачка са място, където българите се учеха да поддържат връзка и да дебатират. " Изградиха си личен онлайн език, утвърдиха се и престижи, въпреки че съгласно мен българските конгреси би трябвало да са доста по-усърдни и ефикасни в развенчаването на престижите, което апропо също е потребно ", разяснява Радев.


" Репортери без граници ": Може да се окаже рисково да си публицист в България

Страната ни се срина до 111 позиция в показателя за независимост на пресата

" Традиционните медии се трансформират от ден на ден в агитационен рупор . Когато публицистиката абдикира от задачата си да бъде " непрекъснато работещ парламент ", както я назовава Йосиф Хербст, тогава се трансформира в пиар инструмент на властта ", добави Радев.

По думите му никой преди 20 години не е допускал, че през днешния ден думите ще изгубят борбата с облика.

" Кой би позволил, че след години истината ще се дави в море от подправена информация, че бързината ще вземе превес над достоверността, че думите ще изгубят борбата с облика, че шарлатани ще наемат армии от полуграмотни тролове, за да дискердитират хрумвания и хора? ", запита реторично президентът.

Радев сподели още, че малко на брой са си представяли доколко интернет ще преобърне етиката на връзка.

Президентът бе изкушен да показа персоналния си опит като посочи образец от кариерата си на боен в щаб на НАТО. Там, по думите му, паралелно с център обмисляне и ръководство на военните интервенции е построен център за обмисляне на осведомителните интервенции за следене на всички онлайн платформи, мрежи и малките екрани. " Огромен щаб обобщаваше тази информация и на момента подхващаше контраинформационни ограничения . Познайте какво - осведомителният център беше по-голям от военния център ", посочи пред пионерите на българския уеб портал президенът.

" Войната в наше време се води все по-малко с бомби и ракети и от ден на ден - с информация . Без градивната мощ на информацията не можем да приказваме за напредък, само че не би трябвало в никакъв случай да забравяме, че информацията има голям унищожителен резултат. Как ще я използваме зависи от нас ", безапелационен бе президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР