Лагото романьоло е порода кучета, чиято родина е Италия. Смята

...
Лагото романьоло е порода кучета, чиято родина е Италия. Смята
Коментари Харесай

Отглеждане на Лагото Романьоло вкъщи

Лагото романьоло е порода кучета, чиято татковина е Италия. Смята се, че тя е предходник на пудела и португалското водно куче. Някога те са употребявани най-вече за лов на дръпнат дивеч, само че през днешния ден са желани домашни любимци и търсачи на трюфели.

Заради очарователния си външен тип са ценени фрагменти в киноложките изложения. Представителите на породата имат гъста, приблизително дълга и мощно накъдрена четина. Тя е обагрена в бяло, кафеникаво, съвсем черно или червеникаво. Размерите на кучето са относително компактни-ръстът му варира сред 35 и 50 сантиметра, а тежестта му рядко надвишава 16 кг.

Лагото романьоло е интелигентно, приветливо и схватливо куче, което елементарно се поддава на образование. Това неговото качество е доста скъпо, защото разрешава да животното да бъде отглеждано и от неопитни стопани.

Палето доста бързо се привързва към господаря си и обожава да бъде поощрявано от него. Интересното при тази порода е, че цени повече ласкавото отношение, в сравнение с награждаването с кучешки лакомства.

Отглеждане на лагото романьоло в къща

Отглеждането на кучето в къща с огромен двор би му повлияло отлично. То е много пъргаво и преносимо и би оценило опцията за бягане и отскачане. Както стана ясно към този момент, представителите на тази порода са известни като кучета за трюфели, тъй че в случай че имате опция да водите кучето в гората, то ще се усеща потребно.

Ако нямате време за сходни завършения, можете да отглеждате лагото романьоло като класическо дворно куче. Силно развитият слух на кучето и неговата недоверчивост към непознати хора го трансформират в доста бдителен охранител. Но въпреки всичко то не разполага със злобата и хъса на други по-агресивни охранители като доберманите и питбулите.

 Куче Лагото Романьоло

Преди да пуснете тези палета в двора си, проверете дали оградата е здрава. Знайте, че тези пухчовци имат доста мощно подушване и в случай че усетят примамлива миризма, биха се измъкнали елементарно през някоя дупка и биха тръгнали по нейните следи.

Имайте поради, че в случай че отглеждате кучето на открито, ще би трябвало да полагате повече старания за неговия външен тип. Редовното сресване на козината (поне два пъти седмично) е за препоръчване, защото в противоположен случай ще се изпълни с дребни боклучета и ще утежни персоналната хигиена на кучето. Освен това ще способства и завъждането на външни паразити.

Трябва да знаете също по този начин, че лагото романьоло обича да рови, когато надуши нещо. Ето за какво не е подобаващ за места, където има засети зеленчуци или скъпи цветя.

Отглеждане на лагото романьоло в апартамент

Въпреки че апартаментът и изобщо тясното жилище не е най-подходящото място за развъждане на тази порода, нейните представители могат да свикнат с живота там, в случай че бъдат извеждани на открито задоволително постоянно.

За предпочитане са продължителните разходки от по час. Избирайте паркове, градини и горички. Дори и да не отглеждате животното като куче за трюфели, то отново ще се усеща доста добре, в случай че има опция да е покрай природата.

Ако решите да отглеждате подготвен изследовател в апартамент, имайте поради, че могат да се появят доста проблеми. Очаквайте кучето да прави пакости и да се опита да надъвче някоя дреха или мебел. Обезателно дръжте саксиите с цветята надалеч от него, защото може да ги изрови.

 Отглеждане на Лагото Романьоло

Не можем да не споменем обаче, че тази порода с изключение на дефекти има и преимущества. Въпреки пухкава си космена завивка лагото романьоло не е измежду кучетата, които отделят доста хвърчащи косми вкъщи, тъй че е подобаващ любим даже за хората, страдащи от алергии.

Лагото романьоло и други домашни любимци

Лагото романьоло е от песовете, които елементарно намират общ език с други животни. Те са пъргави и игриви и елементарно се сприятеляват. В даден интервал мъжките екземпляри могат да станат леко раздразнителни, само че тези мигове са необичайност и раздразнението отминава доста бързо.

Тъй като в предишното тези кучета са били употребявани за лов на пернати, когато към тях има кокошки и пуйки или други птици, не би трябвало да бъдат оставяни без контрол.

Все отново в никакъв случай не е късно ловните им инстинкти отново да се пробудят. Поради същата причина тези палета не би трябвало да бъдат срещани от близко и с дребни гризачи.

Лагото романьоло и дете

Лагото романьоло е куче, което се привързва към малчуганите в фамилията и обича да си играе с тях. Към непознати дечица е по-резервирано и му би трябвало повече време да се отпусне.

Имайте поради, че макар своя кукленски тип лагото романьоло напълно не е куче играчка и сигурно няма да му бъде прелестно да го третират по този начин. Ако някое дете се отнася по този метод с него, кучето ще се опита да се измъкне от ръцете му и след това ще го заобикаля.

Ако желаете да си вземете кученце от тази порода, разгледайте нашите разгласи за лагото романьоло.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР