“Кюриосити понастоящем изследва високите части на планината Шарп. Учените толкова

...
“Кюриосити понастоящем изследва високите части на планината Шарп. Учените толкова
Коментари Харесай

Екипът на марсохода Кюриосити публикува вълнуващо изображение от планините на Червената планета!

“Кюриосити ” понастоящем изследва високите елементи на планината Шарп. Учените толкоз са били разчувствани от хубостта на пейзажа, че са режили да комбинират черно-бели фотоси, снимани през разнообразни елементи на денонощието, добавяйки цветове към тях. Резулатът е забележителното изображение, показано нагоре.

Марсоходът притежава мощни цветни камери, които разрешават фотографирането на 360-градусови панорамни изображения, показващи Червената планета по същия метод, както би го възприело човешкото око. Но до момента в който се придвижва по повърхността, “Кюриосити ” разчита на навигационни камери, които са черно-бели. Техните фотоси се изпращат към Земята в компресиран тип и не са толкоз качествени, само че въпреки всичко са потребни, в случай че се наложи екипът да отреагира бързо. Когато откривателите са забелязали сниманите на 16-ти ноември фотоси, те са били дотолкоз впечатлени от гледките, независимо от ниското им качество, че не се сдържали и изпратили команда за повторното снимане на същия пейзаж с навигационните камери – този път изстисквайки максимума на опциите им.

След като комбинирали получените фотоси, учените добавили цветове съгласно техния усет към полученото изображение. Вие ще забележите сини, оранжеви и зелени оттенъци на него, само че те не са това, което би видял един астронавт на Марс със личните си очи. Вместо това цветовете показват пейзажа съгласно слънчевото осветление през другите часове на деня. 

Инфо: НАСА

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР