Квартал Гладно поле в район Източен остава без детска градина.

...
Квартал Гладно поле в район Източен остава без детска градина.
Коментари Харесай

Пловдивски квартал може остане без детска градина

Квартал " Гладно поле " в регион " Източен " остава без детска градина. Военното министерство е поискало община Пловдив да освободи и върне предоставените за прилагане парцели на ул. " Ген. Радко Димитриев " №45. Става въпрос за жилища държавна благосъстоятелност, част от жилищния фонд на МО. В тях беше особена блоковата градина " Арлекино ", присъединена след това към структурата на ДГ " Чайка ". Детското заведение се посещава от 36 деца, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Писмото от Изпълнителна организация " Военни клубове и военно-почивно дело " е от февруари 2022 година Това постанова закриването на адреса като детска градина и преместването на децата в новоизградената в края на 2021 година постройка на ул. " Богомил " 75А, за което родителите са дали документално единодушие. Последващият банкет ще бъде на същия адрес до началото на образователната 2022/2023 година.  Трудовите правни отношения с педагогическия и непедагогическия личен състав от закритото от 15.09.2022 година заведение няма да бъдат прекъснати, а ще бъде изменено единствено работното място на чиновниците и те ще бъдат пренасочени към новооткрития адрес. 

Забавачката на " Богомил " 75А е с потенциал от четири целодневни групи за деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас. Две от групите ще поемат децата от градината на " Ген. Радко Димитриев " 45, а другите две са новоформирани за началото на образователната 2022/2023 година

В този микрорайон няма общински терен, на който да се построи детска ясла или детска градина, само че наоколо има други две детски заведения, сподели зам.-кметът Стефан Стоянов по време на разискването на узаконяването на постройката на ул. " Богомил " 75А. Общинският консултант предложи да се намерения за отварянето на квартала и ул. " Богомил ", с цел да се стига по-бързо до новата детска градина.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР