Квалификантката Даря Шаламанова се оказа единствената българка, която преодоля първия

...
Квалификантката Даря Шаламанова се оказа единствената българка, която преодоля първия
Коментари Харесай

Даря Шаламанова с трета победа в Созопол


Квалификантката Даря Шаламанова се оказа единствената българка, която преодоля първия кръг на ITF шампионата с награден фонд 25 хиляди $ в Созопол.

19-годишната българка преодоля Андреа Пришакариу (№383) след 7-5, 4-6, 6-3 след 2 часа и 21 минути на корта. Двубоят бе изпълнен с пробиви – общо 16 като Шаламанова осъществя 9 от 21 благоприятни условия по отношение на 7 от 15 на румънката.

За нея това е трета поредна победа в Созопол след двете в квалификациите. Това е и още един превъзходен триумф в първата ѝ година при дамите. Само преди месец във Варна тя за първи път доближи до полуфинал на равнище ITF.

В опит да доближи до първи четвъртфинал на W25 тя ще срене №2 в схемата Деа Хердзелас. Във втори кръг след победи във вторник са още Йоана Константинов и Зиновия Ванева.

Днешният ден не бе сполучлив за останалите българки на сингъл. Шампионката от предходната седмица Денислава Глушкова отстъпи с 5-7, 0-6 на №3 в схемата Ирина Хромачова.

Загуба позволи и Гергана Топалова, която отстъпи с 6-7(6), 6-4, 3-6 на Елена Малигина от Естония след 3 часа и 12 минути на корта.

Поражение в три сета и за участващата с уайлд кард Елизара Янева – 6-3, 4-6, 5-7 от Илона Гиороайе.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР