Курсовете по учебна стрелба с ,,Калашников става все по-популярни у

...
Курсовете по учебна стрелба с ,,Калашников става все по-популярни у
Коментари Харесай

Новото хоби на българина ще ви стресне

Курсовете по образователна пукотевица с,,Калашников " става все по-популярни у нас. Легендарният съветски автомат се трансформира в ново занимание за мнозина, които търсят мощен адреналин. " Калашников " влиза в Книгата на върховете Гинес като най-разпространеното оръжие в света. По данни на оръжейните търговци в днешно време на планетата има не по-малко 100 милиона численост.

Приет на въоръжение допълнително от 100 страни, " Калашников " изпреварва галактическите апарати и нуклеарната бомба измежду достиженията на 20 в. Според неговия основател тайната се крие в простотата, надеждността и лесната приложимост на автомата.

На стрелбището инструкторите описват, че феновете на мощния адреналин се усилват. Тук идват хора с най-различни специалности, някои даже за първи път хващат оръжие ", споделят пред Българска национална телевизия те. Боеприпасите се купуват на място. Екипировката включва тактически колан, очила, антифони и наколенки.

" Дишането най-трудно се управлява, с цел да бъде уцелена тъкмо задачата. Пръста малко ме боли от спусъка, само че като цяло беше ок. Имах някои пропуски ", споделя Калоян Пенев, компютърен инженер, който за пръв път стреля с автомат. Признава, че идва да се разтовари от насъбрания стрес през седмицата.

На стрелбището инструкциите за сигурност са първото нещо, което курсантите научават. След това се срещат с оръжието, метода на зареждане и вярната стойка. При работа с инструктор не се изисква позволение за оръжие. Не се позволяват лица под 18 години.

" Всеки един си споделя няма нищо по-лесно от това и аз мога да го направя? Когато вие застанете зад оръжието усещате, че нещата не са тъкмо по този начин. Самият стрелец изпитва доста особени усеща, страсти, които остават за самия него, а страстта е още по-голяма, когато уцелиш и то няколко пъти ", споделя проф. Иван Ачкаканов, учител по спортна пукотевица в НСА.

" Но с цел да станеш добър стрелец се желае доста повече от няколко часа на стрелбището ", безапелационен е той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР