Курсът на долара към еврото в понеделник сутринта се понижава

...
Курсът на долара към еврото в понеделник сутринта се понижава
Коментари Харесай

Еврото поскъпва. Доларът страда от политиката на Тръмп

Курсът на $ към еврото в понеделник сутринта се намалява откакто подскочи в петък поради мощните данни за пазара на труда в Съединени американски щати.

В последния ден на предходната седмица американската валута се повиши по отношение на европейската с 0,3% след статистиката за заетостта, които покачват упованията за по-силна настройка на Федералния запас към повишение на главната рента.

От друга страна анализатори акцентират, че комерсиалните разногласия на Съединени американски щати с другите страни оказват отрицателно напън върху американската валута.

Министрите на финансите и шефовете на централните банки на Г 7 в събота осъдиха дейностите на Съединени американски щати по едностранното въвеждането на мита върху вноса на стомана и алуминий. Отбелязва се Вашингтон подрива тези полезности, които обичайно сплотяват развитите страни.

На този декор вложителите не са изключително дейни по повод пазаруването на долари.

Индексът ICE, оценяващ динамичността на $ към кошницата от 6 съществени международни валути, в понеделник се намалява с 0,2%.

Днес сутринта общата валута нараства по отношение на американската до $1,1684 за едно евро спрямо $1,1659 в края на валутната търговия в петък.

Но във връзка с йената доларът се повишава до равнище 109,66 йени при 109,54 йени в петък.

Еврото също пораства по отношение на японската валута до 128,075 йени за едно евро спрямо курса 127,72 йени при закриване на валутната търговия в петък. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР