Курсантите, нападнати от криминално проявен са добре, запазили са самообладание

...
Курсантите, нападнати от криминално проявен са добре, запазили са самообладание
Коментари Харесай

Началникът на НВУ: Нападнатите курсанти са запазили самообладание и са проявили разум

Курсантите, нападнати от престъпно проявен са добре, запазили са хладнокръвие и са показали разсъдък при случая.

Така разяснява началникът на Военния университет бригаден военачалник Пламен Богданов вчерашния случай, когато автомобилът, в който са пътували четирима курсанти и една студентка от НВУ "Васил Левски " е бил атакуван от мъж с секира в региона на Гурково. По думите му никой не може да предвижда какво би се случило при един директен конфликт сред тях и това лице, а минимум е щяло да има съществени пострадвания.

По-рано през днешния ден Министерството на защитата популяризира известие за случая през вчерашния ден, при който към 19.00 ч., до момента в който пътуват в посока от Сливен към Гурково, автомобилът им Ауди 80 е засечен от различен автомобил - Опел Корса. След насилственото прекъсване, нападателят излиза от автомобила си и нанася удари с секира по предното стъкло на колата на курсантите. Четиримата младежи на възраст сред 19 и 20 години са били първокурсници и второкурсници от разнообразни специалности в НВУ "Васил Левски ", с тях е пътувала и студентка от първи курс от същия университет. Четирима от тях са били от Сливен, а един от Нова Загора, и са пътували към Велико Търново след отпуск, за зимната изпитна сесия, посочи началникът на висшето учебно заведение.

Докато пътували по подбалканския път от Сливен, те забелязали автомобилът на нападателя, който се е движил лъкатушейки по пътя, със скорост от към 60 км в час пред тях. В подобаващия миг те са го изпреварили, а по-късно той е почнал да ги доближава и да им присветва с фарове в продължение на към 30 километра. Възползвайки се от ограничаване наоколо до бензиностанция, което те са спазили, ги е настигнал и им е препречил пътя. Двама от курсантите слизат с цел да открият повода и виждат мъж на към 30 години, с секира в ръце, който тръгнал към тях.

Двамата се прибират в автомобила, след което мъжът с брадвата нанася удари по капака и предното стъкло. Курсантите се насочили към Полицейското ръководство в Гурково, подали сигнал и след към час причинителят бил арестуван в РУП - Казанлък. По случая е назначена инспекция от Военна полиция, уточни военачалник Богданов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той разяснява, че характерът на случая наподобява чисто престъпен и го дефинира, като "агресия, непредизвикана с нищо и изцяло непредвидена ". Той означи, че в късите мигове, в които се е развило действието курсантите са взели вярното решение. "Те са добре готови физически момчета, само че ние учим нашите курсанти да влизат в пердах за идея, а не за измислени произшествия на пътя ", уточни генералът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР