Купуването на повече петрол от Русия не е в интерес

...
Купуването на повече петрол от Русия не е в интерес
Коментари Харесай

Байдън: Купуването на повече петрол от Русия не е в интерес на Индия

Купуването на повече нефт от Русия не е в полза на Индия и може да попречи на отговора на Съединени американски щати на войната в Украйна. Това е декларирал президентът Джо Байдън на индийския министър председател Нарендра Моди, сподели представителят на Белия дом Джен Псаки, представена от " Ройтерс ".

По време на едночасова виртуална среща, Байдън и Моди са показаха възходящата паника от разрушенията в Украйна, , където бяха убити доста цивилни.

Байдън означи, че Индия има опасения по отношение на задълбочаването на връзките сред Русия и Китай.
 Съединени американски щати предизвести Индия да не се сближава с Русия
Съединени американски щати предизвести Индия да не се сближава с Русия

Цената и следствията за тях от прекосяването към по-ясно стратегическо координиране с Русия ще бъдат обилни и дълготрайни

Но той предизвести, че позицията на Моди Индия в света няма да бъде усъвършенствана посредством разчитане на съветски енергийни източници , споделиха представители на Съединени американски щати.

" Президентът сподели доста ясно, че не е в техен интерес да усилват това ", сподели Псаки.

Моди сподели, че е предложил в последните диалози с Русия президентът Владимир Путин и украинският президент Владимир Зеленски да проведат директни диалози.

Южноазиатската нация се опита да балансира връзките си с Русия и Запада, само че за разлика от други членки на Четворката - Съединени американски щати, Япония и Австралия - не наложи наказания на Русия.

Неотдавна Байдън сподели, че единствено Индия от групата страни от Quad е " ненапълно нестабилна " в дейностите си против Русия.

Псаки не разкри дали Индия е поела някакви задължения за импорт на сила, само че сподели, че Вашингтон е подготвен да помогне на страната да диверсифицира източниците си на сила.

Представител на Съединени американски щати добави, че " не сме молили Индия да направи нещо съответно ". Служителят сподели, че " Индия ще направи свои лични преценки " след " доста прям диалог ".

В понеделник бяха планувани диалози във Вашингтон сред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, индийския министър на външните работи Субраманям Джайшанкар и министъра на защитата на Индия Раджнат Сингх.
 Лавров се надява Индия да помогне за заобикаляне на глобите
Лавров се надява Индия да помогне за заобикаляне на глобите

Руският външен министър е на посещаване в азиатската страна

Байдън съобщи на Моди, че чака с неспокойствие да го види в Япония за среща на четиримата " на към 24 май " и двамата водачи също разискаха редица други въпроси, споделиха още публични лица.

Припомняме, че дни по-рано основният стопански консултант на президента Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати са предизвестили Индия да не си партнира прекомерно тясно с Русия след нашествието в Украйна.

Индия отхвърли да наложи наказания против Русия, както направиха други страни.

Страната, която Съединени американски щати виждат като противопоставяне на мощта на Китай в Азия, е най-големият вносител на съветски оръжия.

обсъждайки вероятните резултати от обстановката. Вашингтон чака Русия " да се стреми да победи украинските сили в източната част на страната ", до момента в който те възобновят изстрелването на ракети в цялата страна, причинявайки повече " стопански и военни вреди ".

Псаки показва угриженост, че войната ще " продължи дълго време ", защото не вижда Русия да трансформира тактиката си или да я прави по-малко " брутална ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР