Купуването на добър инвестиционен жилищен имот (за препродажба), често първоначално

...
Купуването на добър инвестиционен жилищен имот (за препродажба), често първоначално
Коментари Харесай

Как се избира жилище с цел препродажба - опитът на експерти от Москва

Купуването на добър капиталов жилищен парцел (за препродажба), постоянно в началото стартира с покупката на най-евтиното жилище, като се имат поради цените на парцелите към дадения миг. " Стартовият " апартамент нормално е обект, който може бързо да бъде препродаден без загуба на пари.

Общите параметри на първокласен " стартов " апартамент нормално са следните: едностаен апартамент, по опция до метрото, да не е на първи или финален етаж, без ипотеки и цялостен набор документи. Това написа в собствен разбор " Комерсант ", на основата на мненията на изявени специалисти от огромни организации за недвижими парцели.

Например ръководителят на офис на организацията " Инком Недвижимости " Андрей Богословски е уверен, че е по-добре първият апартамент за препродажба да се закупи на вторичния пазар . " Ако избирате сред идентични жилища на едно и също място на първичния и вторичния пазар, цената на първичния нормално е доста по-висока. Купуването на по-скъп парцел, с цел да се продаде вероятно още по-скъпо, нормално е по-малко преференциално ", предизвестява той.
 Каква е цената на най-скъпия нов жилищен парцел в топ елитния съветски курорт Сочи
Каква е цената на най-скъпия нов жилищен парцел в топ елитния съветски курорт Сочи

Сега в Сочи се продават общо 477 частни къщи, издигнати не по-рано от началото на 2022 година - какъв брой е кв. метър повърхност

Има доста критерии за избор. Според Андрей Богословски, апартаментът би трябвало да е без нужда от (съществен) ремонт и да не е на крайните етажи (първи и последен) на жилищния блок. В същото време обаче, колкото в по-лошо положение е жилището, толкоз по-изгодно може да бъде препродадено - при изискване обаче, че прилежащата повърхност и входът наподобяват привлекателно.

" Покупката на апартамент в относително неприятно положение, само че в хубава кооперация (жилищен блок) и с прекрасен двор, е съвършен вид за инвестиция на вторичния пазар, изключително в случай че и местоположението е комфортна за превоз. При препродажба може да се вземат в допълнение 20-30% над предходната цена ", отбелязва специалистът.

Под " неприятно положение " в тази ситуация специалистът има поради апартамент след непълен пожар или наводняване, остарял и неприветлив, където е имало доста наематели или, назад - в случай че е бил празен дълго време и по някаква причина е почнал да се разрушава, включително и поради не доста качествени поправки. Такива жилища биха могли да бъдат усъвършенствани без обилни финансови вложения и труд.
 Как да си изберете извънградска къща
Как да си изберете извънградска къща

Най-важното, на което да обърнете внимание когато купувате вила

Частният брокер на парцели Василий Павлов е склонен като цяло с посоченото от специалистите. Той счита, че за сполучлива ( печеливша ) препродажба е по-добре апартаментът да не е на партерен или финален етаж, където може да има проблеми с достатъчното слънчевата светлина и терморегулацията (през зимата). За предпочитане е апартаментът да е в тухлена постройка.

Друго преимущество би било в близост да няма (други) високи здания (създават натоварване на транспортната инфраструктура). По мнението на брокера от голяма важност е и какви са съседите, без значение че жилището ще е за препродажба (все отново новите притежатели ще се интересуват от това).
 Как без добави средства да подобрим вътрешния интериор на жилището
Как без добави средства да подобрим вътрешния интериор на жилището

Смятате ли, че за кухнята са подобаващи тъмни повърхности

Брокерът на парцели Василий Павлов счита, че максимален капиталов капацитет имат двустайните жилища , а не най-малките по повърхност. Едностайните жилища съгласно него също са високоликвидни, само че при покупко-продажбите с тях маржът в цената общо взето е по-малък.

Кагато към този момент се стигне по покупката на жилището за препродажба, главната " прочувствена " неточност, която купувачът елементарно позволява, е да " клъвне " евтино, предизвестява специалистът Андрей Богословски. По думите му, " това е мотив да се обърне внимание на юридическата страна на покупката . Възможно е продавачът да не е набавил (или да няма) всички нужни документи за реализиране на договорката - което прави съответния жилищен парцел несъответствуващ за препродажба (а са вероятни и други усложнения с озаконяване на сделката).
 Къде в Русия са най-скъпи елитните жилищни парцели - не е в Москва
Къде в Русия са най-скъпи елитните жилищни парцели - не е в Москва

Цената на квадратен метър е в пъти по-висока от тази в София
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР