Купува правата за използване на флота на Thames ClipperUber ще

...
Купува правата за използване на флота на Thames ClipperUber ще
Коментари Харесай

Uber се заема с речен транспорт в Лондон

Купува правата за потребление на флота на Thames Clipper

Uber ще прави бизнес и с речни пътувания по Темза след съглашение с Thames Clippers
(снимка: CC0 Public Domain)

Скоро жителите на Лондон ще могат да употребяват приложението Uber, с цел да резервират пътувания с транспортен съд по Темза. Т аксиметровата компания е сключила съглашение за съдействие с оператора Thames Clippers, според което ще прави речни транспорти посредством услугата „ Uber Boats by Thames Clippers ”.

Споразумението планува Uber да купи правата за потребление на флота на Thames Clipper от 20 плавателни съда под своята марка, заяви Гардиън. Договорът ще бъде подписан за минимум три години.
още по тематиката
Потребителите на Uber ще могат да резервират пътешестване през Темза посредством приложението и да се качат на борда, като употребяват QR кода на своя телефон, генериран от приложението. Корабите ще работят по избрани направления, както вършат сега.

Билети на Thames Clippers ще могат да се купуват, както и до момента, на всички места, а корабите ще останат част от мрежата на Oyster. Цената на пътуването също ще остане същата и лондончани ще могат да употребяват съществуващите способи за заплащане при пазаруване на билет, в това число безконтактни карти и Oyster карти.

Според Uber, в подтекста на пандемията от ковид, речният флот ще подсигурява спазването на разпоредбите за обществена отдалеченост по-добре от препълнения под земята превоз (метрото).

В отговор на пандемията Лондон също стартира да влага във велосипедна инфраструктура, а английското държавно управление форсира тестването на услуги за скутери чартърен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР