Купища боклуци, изхвърлени от магазини и заведения, са оставени до

...
Купища боклуци, изхвърлени от магазини и заведения, са оставени до
Коментари Харесай

Сигнал от граждани: Купища боклуци в к-с „Меден рудник“ заради търговски обекти

Купища отпадъци , изхвърлени от магазини и заведения, са оставени до казаните в бургаския к-с „ Меден рудник “. За това алармираха пред Искра.бг разтревожени жители от блоковете 137, 138, 139, 432, 433 . Те споделят, че контейнерите са празни, а канарите с боклуци са към тях. Гражданите търсят подпомагане за разрешаване на казуса им, който е от години.

„ Тези контейнери не им е там мястото, има заведения и магазини, които в дребните часове си изхвърлят отпадъците в и до тях, които са на самия тротоар. Пешеходци, майки с колички са принудени да слизат на платно, с цел да продължат “ , показаха пострадалите. По думите им това се случва всекидневно .

Хората се тревожат от заболявания и болести , които могат да се разпространят от боклука, изключително като времето се затопли. Местните се питат по какъв начин е допустимо да се случва сходно безумство в европейски град. Те подчертаха, че няколко часа след почистването ситуацията е същото – канари с отпадъци. Те са безапелационни, че това е от недобросъвестното отношение на комерсиалните обекти .

Припомняме ви, че през 2021 година локалните поданици споделиха пред Искра.бг , че са подали сигнали до Магдалена Манолова , шеф на ЦАУ „ Възраждане “. По техните думи тя надменно ги е препращала към отдел „ Екология “ , защото нищо не може да направи по този проблем.

Гражданите са траяли да подават сигнали до институциите, само че към момента казусът им не е позволен .

Очакваме вашите фотоси и сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР