Купеният вот на тези избори беше много над това, което

...
Купеният вот на тези избори беше много над това, което
Коментари Харесай

Рашков пред bTV: Купеният вот на изборите беше много над това, което очаквахме


Купеният избор на тези избори беше доста над това, което ние чакахме, тъй като наподобява не са давани съответни инструкции на службите на Министерство на вътрешните работи да си извършват отговорностите по закона. Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ някогашният вътрешен министър Бойко Рашков.

Вежди Рашидов и председателския пост на Народно събрание

Лично съм казвал на, че не е за там (б.р. за ръководител на НС), той е създател. Казвал съм му, че обществото би имал изгода от него като създател не като депутат.

Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ някогашният вътрешен министър Бойко Рашков.

Той изясни, че „ Продължаваме промяната “ са се заканили, че могат да изискат оставката на Вежди Рашидов е било поради отказана среща в Народното събрание със сдружението БОЕЦ, които са желали да предадат материали, които касаят новоназначената като основен секретар на Народното събрание.

„ Искаше се той да одобри тези материали и да изслуша тези хора, той не реагира по никакъв метод “, съобщи още Рашков.

Припомняме, че по-рано през днешния ден Иво Атанасов от Политическа партия разгласи следното: „ Смятах че след „ кърджалийско знамение “ сме стигнали дъно. За Стефания Караславова има три одиторски отчета, взимала е ДМС по 20 000 лв. и единственият аршин е честност към ГЕРБ. “

Проверки и уволнения в Столична дирекция на вътрешните работи

„ Наложи се още когато бях вътрешен министър да възложа на инспектората и на Групово дело „ Национална полиция “ да извършат инспекции във всички районни в София. Една от аргументите беше, че Столична дирекция на вътрешните работи е с резултати под междинните за страната. Ние, като управление, не можехме да гледаме по този начин безучастно. Няколко пъти обърнахме внимание на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи и на районните полицейски началници и нямаше усъвършенстване “, изясни някогашният вътрешен министър.

Той добави, че уволненията на шефове на РПУ-та в София не са внезапни придвижвания.

„ Причината - от отчетите на проверяващите е ясно, че те са нарушавали в това число финансовата дисциплинираност, по отношение на изплащането на ексклузивен труд на полицейските чиновници. И ред други нарушавания, които дават съображение да се замисли би трябвало ли да се резервира същия състав в тези районни ръководства “, сподели още Рашков.

Арестът на Бойко Борисов

Борисов не е свещена крава. Той не е недостижим от закона. Ако е правилно това, което чух от сътрудника Демерджиев тези дни, че във връзка с Борисов има доста данни, това значи, че в Министерство на вътрешните работи продължава да се работи интензивно. Нека да не бързаме и да подчертаваме единствено на това, че съдът сподели, че карцерът е противозаконен.

Той добави, че вътрешното министерство оспорва на първа инстанция решението на съда, че карцерът на Борисов е противозаконен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР