Кукленият театър готви първата в Пловдив бейби пиеса за бебета

...
Кукленият театър готви първата в Пловдив бейби пиеса за бебета
Коментари Харесай

Кукленият готви първа бейби пиеса в Пловдив

Кукленият спектакъл готви първата в Пловдив бейби пиеса за бебета от 6-месечна възраст до година и половина две. Тя е част от самодейностите за отбелязване на 75-годишнината на театъра. Пиесата е с работно заглавие „ Аз съм “ и ще бъде осъществена от режисьорката Галина Савова.

Тези спектакли са безсловесни. Целта е дребните деца да се срещнат със театралното пространство, да свикнат с актьорите и с формата „ Аз пристигам и виждам “.

„ Идеята е на тази възраст бебетата да водят деен живот. Бейби театърът стартира в Англия преди няколко години и към този момент се вършат фестивали с него. Предлага се наличие съобразено с възрастта на децата “, изясни актрисата Венера Фингарова от Кукления спектакъл

В идващите месеци театърът и съдружие „ Двама са малко трима са доста “ ще направи креативна лаборатория, която да изследва по какъв начин цифровите технологии оказват помощ и до каква степен са границите им с живото изкуство. Юбилейната стратегия ще продължи като през септември, когато са планувани две министър председатели - един театър за деца и един за възрастни.

Театърът ще продължи да написа летописа си за интервала от 2016 до 2022 година. В него ще има забавна информация за самата страда на Държавен куклен спектакъл.

Какви други забавни събития можете да посетите през днешния ден, четете на - най-хубавия гид за Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР