Много скоро ще проличи дали Република Северна Македония (РСМ) иска

...
Много скоро ще проличи дали Република Северна Македония (РСМ) иска
Коментари Харесай

Радев: Скоро ще проличи дали Северна Македония иска да върви към Европа или в друга посока

Много скоро ще проличи дали Република Северна Македония (РСМ) желае да върви към Европа или ще завие в друга посока. Toвакоментира президентът Румен Радев,след като сервира цветя пред Паметника на Незнайния боец в столицата.

“Моята позиция във връзка с РСМ постоянно е била открита и поредна. Каквато беше с президентите Георги Иванови и Стево Пендаровски, такава ще бъде и с госпожа Силяновска. Каквато беше със СДСМ, такава ще бъде и с ВМРО-ДПМНЕ.

Аз мисля, че е извънредно време и то ще проличи доста скоро дали новият президент и партията, която завоюва с решителна преднина тези избори ще проработят за европейската вероятност на РСМ или ще поемат в друга посока ", добави президентът.

Радев посочи, че постоянно е подкрепял европейската интеграция на РСМ, само че при спазването на правилата за добросъседство и най-много Копенхагенските критерии за участие. По думите мутова значи смяна в Конституцията и ценене на правата на македонските българи, както иотказ от езика на омразата, който се е развихрилв тази предизборна акция. Според президента би трябвало да имаревизия на учебниците, почитание и отбрана на българското клтурноисторическо завещание в тази страна.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР