Константин Сакаян е на 26 години и е диагностициран през

...
Константин Сакаян е на 26 години и е диагностициран през
Коментари Харесай

Зов за помощ: Подкрепа за Константин в борбата със саркома

Константин Сакаян е на 26 години и е диагностициран през септември 2023 с атипичен едроклетъчен Сарком на Юинг на дясното бедро.

Всичко стартира през август 2023 година, когато Константин се оплаква от разбиране и болки в десния крайник. Те се " местят " по целия крайник и се усилват през нощта, като не му дават да спи обикновено. Около две седмици след първите недоволства вижда, че дясното бедро е подуто. Мислейки, че може да е ревматична реакция от простуда, организира консултация с ревматолог. Той го насочи към рентгеново проучване, което демонстрира ясно, че става дума за недоброкачествен развой в костта. Последва ЯМР на засегнатото място, което удостоверява първичното съмнение, скенер на бял дроб, защото той кашля. Скенерът за жалост демонстрира разсейки в белия дроб. Резултатът от осъществената в СБАЛО " Бойчо Бойчев " биопсия на бедрото е - атипичен едроклетъчен вид на Сарком на Юинг. Спешно е изработен и РЕТ скенер, който демонстрира метастази в съвсем всички кости, ребрата, белите дробове, таза и засягане на костния мозък.



Започва незабавно облъчване на врата, заради заплаха от строшаване в тази област, и по-късно с химиотерапия по протокол Euroewing. За страдание, нещата се утежняват, заболяването прогресира, сега се организира втора линия химиотерапия, кръвните индикатори са влошени, постанова се кръвопреливане на два пъти поради невисок хемоглобин.

Поради неналичието на позитивен резултат от досегашното лекуване родителите желаят да опитат и други благоприятни условия, като продължение на лекуването в чужбина и имат потребност от.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР