Куфар, сак, раница, чанта… Не е ли куфарът твърде голям,

...
Куфар, сак, раница, чанта… Не е ли куфарът твърде голям,
Коментари Харесай

4 практични съвета как да опаковате багажа за следващото си пътуване със самолет 

Куфар, сак, раница, чанта… Не е ли куфарът прекомерно огромен, а раницата прекомерно дребна? Какво тъкмо да вземете със себе си и какво в никакъв случай няма да ви потрябва? Ако и вие се питате същите неща всякога, когато стягате багажа за пътешестване, ето няколко практични съвета от специалистите в самолетните пътувания eSky.

Подберете вярната чанта

В взаимозависимост от това къде и за какъв брой време заминавате, изберете с раница, сак или куфар да пътувате. Ако отивате някъде единствено за ден-два, най-удобно би било да ползвате раница. Ако обаче сте за повече време, би трябвало да изберете сред куфар и сак. Куфарът е с колелца и не се постанова да го носите, само че не забравяйте, че даже и празен, той тежи, а когато пътувате със аероплан всеки грам е от голяма важност. Сакът от своя страна е лек, мек и по-лесно може да влезе в кошниците за инспекция размера на ръчния багаж. Най-добрият вид е за регистриран багаж да ползвате куфар, а за ръчен – сак. И нещо доста значимо и малко известно - две от най-популярните нискотарифни самолетни компании у нас не разрешават куфари или чанти с колела на борда, тъй че там сакът е наложителен, с цел да не ви глобяват.

Не взимайте неща “за всеки случай ”

Отивате на отмора за 5 дни, само че взимате облекла за 2 седмици – за всеки случай. Тази неточност е постоянно срещана, а специалистите поучават - взимайте толкоз, колкото ще ви е нужно. Разбира се, дано има запаса, само че не прекалявайте. Опитайте да съчетаете облеклата си още при подбора, с цел да знаете всеки ден тъкмо с какво ще бъдете облечени. Така ще ви е по-лесно както при стягането на багажа, по този начин и при избора на облекло по време на самата почивка.

Сгъвайте облеклата на руло

Все по-разпространени са машинките за вакуумиране на багаж, които са чудесна концепция за „ печелене “ на в допълнение място в куфара. Ако обаче не разполагате с такава, ето една концепция, която ще ви помогне. Доказано е, че в случай че всичките ви облекла са сгънати на руло, ще поберете до 1/3 повече багаж. Хубаво е да знаете това, изключително в случаите, когато сте прекалили с покупките и може да се наложи да заплатите свръхбагаж.

Пренаредете козметичния си несесер

Често в него има много неща, които в никакъв случай не употребяваме и даже не знаем, че са там. Затова преди да го приберете в багажа си, прегледайте какво има вътре и извадете ненужното. Ползвайте дребни разфасовки козметика, основани точно за пътешестване, които ще употребите по време на пътуването и няма да се постанова да ги връщате назад.

Следвайте тези елементарни препоръки и сигурно ще освободите място в багажа си за дарове на своите близки.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР