Кучетата страдат от ревност и могат да се превърнат в

...
Кучетата страдат от ревност и могат да се превърнат в
Коментари Харесай

Кучетата са ревниви и още факти, които не знаете за най-добрия приятел на човека

Кучетата страдат от ревнивост и могат да се трансфорат в зеленооко страшилище тъкмо както хората, съгласно учени в Калифорния.

Изследователите изучили 36 кучета от 14 разнообразни породи и разкрили, че множеството са безразлични, когато притежателите им ги пренебрегнали до момента в който притежателят им не почнал да обсипва с внимание плюшено куче, написа „ Мирър “.

Тогава държанието на кучето се променяло трагично и започвало да ръмжи със зъби. Проучването демонстрира, че даже и кучетата да се най-хубавият другар на индивида, те въпреки всичко имат потенциала да ни изненадат.

Ето няколко обстоятелството, които може би не сте знаели за кучетата.

Кучетата не изпитват виновност

Учените имат вяра, че кучетата могат да изпитват ревнивост, когато притежателите им обръщат внимание на други кучета. Но, в случай че изядат всички бисквитки в къщата, могат да наподобяват засрамени, само че не очаквайте да изпитат виновност, тъй като те не имат такива страсти.

Изследователите разкрили, че така наречен „ кучешки печален взор “ не е знак за виновност. Всъщност по този метод ние интерпретираме реакцията на кучето откакто го смъмрим.

Кучешката урина може да разяжда метал

Очевидно позволявайки на кучето ви да се изпишка върху дирек на уличната лампа може да се окаже по-опасно в сравнение с мислите, тъй като киселините в урината му могат да разядат метала.

Кучетата могат да виждат цветно

Широкоразпространен мит е, че кучетата могат да виждат единствено в бяло и черно, само че в действителност те могат да виждат цветно, само че бе толкоз блестящо колкото хората.

Те имат единствено два конуса в очите, които да засичат цветовете, а хората имат три. Това значи, че кучето вижда цветовете в скалата на синьото и жълтото, само че не прави разлика сред аленото и зеленото. От друга страна те имат по-добро нощно зрение съпоставяне с хората.

Не им е необходим компас

Кучетата могат да виждат ултравиолетова светлина и не им е необходим компас, тъй като могат да усетят земните магнитни полета. Вярва се, че те могат да чуят някои от ултразвуците, които прилепите употребяват, с цел да направляват в тъмното.

Обонянието им е доста мощно

Всички знаем, че кучетата имат доста мощно развито подушване и до момента в който ние едвам можем да осезаем миризмата на лъжица захар в чаша чак, те са способни да подушат същата лъжица в олимпийски басейн.

Всъщност те могат да подушат и заболяване

Ако кучето ви стартира да се държи необичайно може да няма нищо неправилно с него, а казусът да е във вас. Проучвания в болничното заведение „ Schillerhohe “ в Германия разкрили, че кучетата имат невероятната опция да разграничават миризмата на редица органични съединения, които демонстрират, че човешкото тяло не работи както би трябвало.

Това значи, че кучето ви може действително да диагностицира, в случай че страдате от рак-нещо, което учените желаят да изследват по-нататък, както и диабет и ранните признаци на епилептичен пристъп.

Кучетата могат да бъдат много умни

Може от време на време да си мислите, че кучето е неуместно, само че истината е, че те могат да бъдат умни, колкото 2-годишно дете, съгласно изследване, показано пред Американската психична асоциация.

Кучетата могат да схващат до 250 думи и жестове и даже да извършват лесни математически калкулации.

Може би, неизненадващо, Бордър колита-та, са едни от най-умните кучета, като някои от тях могат да схващат до 200 думи. В топ 5 на „ умните “ породи влизат още пуделите, немските овчарки, голдън ретривърите и доберманите.

Поклащаща се опашка не значи постоянно, че са щастливи

Мърдащата се опашка си има собствен личен език. Явно кучетата поклащат опашката си надясно, когато са щастливи и наляво, когато се усещат застрашени. Бавно клатене значи, че се усещат несигурни, а бързи придвижвания могат да бъдат сигнали за експанзия.

Те са в действителност „ горещи “ кучета (hod dogs)

Следващият път, когато видите животното ви да се излежава в безоблачен ден, го съжалете. Не единствено, че имат голямо „ палто “ от четина, само че и имат по-висока температура от човешката.

Кучетата имат собствен личен отпечатък

Отпечатъкът на кучешката лапа може да наподобява доста общ, само че в действителност е толкоз неповторима, колкото и човешкият отпечатък. По лапите им действително кучетата могат да бъдат разпознати.

…и други странни обстоятелства за тялото им

За разлика от човешкото, кучешкото рамо не е прикрепено към скелета, което им разрешава да тичат по-бързо. Основно се потят в дъното на краката си.

Кучетата могат да изтръскат 70% от водата по козината им за 4 секунди.

Кучетата сънуват-точно като вас

Това едва ли е огромна изненада за някой, който е следил спящото си куче да се мърда и издава мърморещи звуци по време на сън.

По-изненадващият факт е, че не всички кучета сънуват еднообразно. По-малките кучета сънуват повече в сравнение с по-големите. Например малко куче може да сънува един път на всеки 10 минути.

Могат да се влюбват

Не го назовават кучешка обич за нищо.

Професор Пол Зак от Калифорния е разкрил, че кучешкият мозък изпуска хормонът на любовта, когато поддържа връзка с хора или кучета, тъкмо както човешкият мозък, когато се целуваме или прегръщаме. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР