Кубрат Пулев може да се изправи срещу Фрес Окендо през

...
Кубрат Пулев може да се изправи срещу Фрес Окендо през
Коментари Харесай

Кой е съперникът на Кобрата?

Кубрат Пулев може да се изправи против Фрес Окендо през 17 хиляди фенове в Чикаго в борба за супершампионската купа на Световната боксова асоциация (WBA) при започване на 2018 година, когато се възвърне от травмата си. Все по-усилено се приказва за подобен дуел, като с него се занимава промоутърът Боби Фриц, който е окуражен да го провежда в Чикаго, тъй като там има огромна българска и латиноамериканска общественост.

Кой в действителност е Фрес Окендо, за който се спряга, че ще излезе на кръга против Кобрата?

Пуерториканецът е роден на 1 април 1973 година и е изцяло допустимо да навърши 45-годишна възраст преди или малко след конфликта с Пулев. Той има 37 победи на професионалния кръг и 8 провали, като 24 пъти е пращал съперниците в нокаут, а 17 от тези нокаути са механически. Окендо е с прав гард, висок е 188 см и разтегът му е 203 см - за съпоставяне, Кобрата е висок 194 см и има същия разтег.

Най-любопитното за него, може би, е, че от 2014 година не е провеждал дуел - последната му изява на кръга е на 6 юли преди три години против руснака Руслан Чагаев, от който губи с разграничено съдийско решение. Последната му победа е от 10 май 2014 година против Гейлън Браун - механически нокаут във втори рунд.

Евентуалният двубой против Пулев ще е четвърти късмет за Окендо да завоюва международна купа на някоя от четирите федерации - в тази ситуация, една от двете международни трофеи на WBA, защото тази организация предлага международна купа (сега на кръста на Антъни Джошуа) и купа за супершампион, като точно за втория пояс се чака да се бият Окендо и Пулев.

Предишните мачове за трофеи на пуерториканеца са били на 20 септември 2003 година за купата на Международната боксова федерация против Крис Бирд, като той губи с единомислещо съдийско решение; на 17 април 2004 за международната купа на WBA против Джон Руис, от който губи с механически нокаут в 11 рунд; както и въпросния финален двубой против Чагаев на 7 юли 2014 за овакантената международна купа на WBA - загуба с разграничено съдийско решение.

Освен провалянето с механически нокаут от Руис, Окендо е бил спиран още един път в кариерата си - Давид Туа - на 13 април 2002 година в 9 рунд.

Една от аргументите Окендо да няма мач от 2014 година насам е, че евентуалните му двама съперници биваха хващани с допинг - Шанън Бригс, Лукас Браун, както и самият Руслан Чагаев. Преди да се заприказва за възможен дуел с Кобрата, Окендо бе спряган за излизане на един кръг с Александър Устинов, само че договарянията пропаднаха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР