Кубинският парламент избра днес Мигел Диас-Канел за нов президент на

...
Кубинският парламент избра днес Мигел Диас-Канел за нов президент на
Коментари Харесай

Кастро сдаде властта днес, Куба с нов президент

Кубинският парламент избра през днешния ден Мигел Диас-Канел за нов президент на страната, което постави завършек на близо 60-годишното ръководство на братята Кастро.

Вчера Диас-Канел бе посочен като единствен претендент да размени Раул Кастро на поста ръководител на Държавния съвет.

ВИЖТЕ ИСТОРИЯТА НА ФИДЕЛ КАСТРО, КОЙТО УСТАНОВИ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В КУБА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

За 57-годишния граждански през днешния ден гласоподаваха 603 от 604 депутати, удостовери пред Народното събрание председателката на Централната изборна комисия Алина Балсейро.

Диас-Канел бе определен за заместител на Раул Кастро през 2013 година, напомня Франс прес. Издигнал се последователно в системата, той нормално запазваше поверителност и не привличаше огромно внимание.

В Куба идват избори, а Кастро си отива

Първото посещаване на Кастро в Съединени американски щати след встъпването му в служба

Куба се сбогува с Фидел Кастро

Новият кубински президент ще би трябвало да извърши исторически преход след близо 60-годишното ръководство на братята Раул и Фидел Кастро. По време на революцията от 1959 година Диас-Канел още не е бил роден.

Постът първи заместник-председател на Държавния съвет, втори по значителност в страната, ще заеме Салвадор Валдес Меса, 72-годишен синдикален водач и почитан кадър на ръководещата Кубинска комунистическа партия.

Братът на Фидел Кастро, досегашният кубински президент Раул Кастро ще резервира функционалностите си на общоприет секретар на комунистическата партия до 2021 година, когато би навършил 90 години.

Диас-Канел е от по-младо потомство водачи и поддържа модернизацията на Куба, само че е и дълготраен партиен „ апаратчик”, тъй че не се чака огромна политическа смяна в страната.

Новият президент приканва за по-критично отразяване на събитията от държавните медии и по-широк достъп до интернет в едно от най-слабо обвързваните с мрежата общества в света. Често той идва на съвещания с таблет.

Последните му обществени изявления обаче натъртват на нуждата от последователност и битка с империализма - предизвикателно и изтъркано обръщение, в миг на възобновено напрежение сред Куба и Съединени американски щати след встъпването в служба на президента Доналд Тръмп.

До огромна степен политическите възгледи на Диас-Канел остават мистерия. Политическата пропаганда е неразрешена в Куба и той заобикаля показността, провалила кариерите на други кандидати през годините.

Все отново е прочут с това, че е работохолик и се държи другарски с елементарните кубинци. По обучение в електроинженер.

#Cuba. Miguel Diaz-Canel is sole candidate to succeed Cuba's Raul Castro #AFPphoto pic.twitter.com/7QaAZoFMh2
— AFP Photo (@AFPphoto) April 18, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР