Куба е идентифицирала предполагаема група за трафик на хора, целяща

...
Куба е идентифицирала предполагаема група за трафик на хора, целяща
Коментари Харесай

Руска група е вербувала кубинци за войната в Украйна

Куба е идентифицирала хипотетична група за трафик на хора, целяща да вербува нейни жители да се бият във войната на Русия в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Правителството работи за разтрошаване на " мрежа за трафик на хора, която работи от Русия за включване на кубински жители, живеещи там, и даже някои от Куба, във военните сили, участващи във войната в Украйна ", се споделя в изказване на министерството на външните работи на Куба..

Кубинското държавно управление е почнало наказателно произвеждане против лицата, които правят трафика, добавя то.

Кубинският външен министър Бруно Родригес съобщи в обява в X, че държавното управление " работи с цялата мощ на закона " против интервенциите за трафик.

" Куба не е част от войната в Украйна ", съобщи министерството и добави, че ще предприеме дейности против всеки, " който взе участие в каквато и да е форма на трафик на хора за рекрутиране или наемничество на кубински жители за потребление на оръжие против която и да е страна ".

Нямаше незабавна реакция от страна на Москва.

В последно време Кремъл и Хавана ускориха връзките си, като в края на предходната година кубинският президент Мигел Диас-Канел се срещна с съветския си сътрудник Владимир Путин в Москва.

През юни кубинският министър на защитата Алваро Лопес Миера беше признат от своя сътрудник Сергей Шойгу./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР