Крушовица, родното село на Корнелия Нинова, на втори поредни избори

...
Крушовица, родното село на Корнелия Нинова, на втори поредни избори
Коментари Харесай

САМО В ПИК И РЕТРО: Родното село на Корнелия се отрече от нея, погром за Слави Трифонов в Учин дол

Крушовица, родното село на Корнелия Нинова, на втори следващи избори не даде поддръжката си за нея. В двете изборни секции в обитаемото място Българска социалистическа партия е изрично победена от ГЕРБ, които са събрали 91 гласа против 66 за левицата. Резултатът на социалистите там не е неочакван, защото Нинова, която във вторник подаде оставка, от десетилетия не се е вясвала персонално в селото, където е отраснала. Наскоро стана ясно, че бащината ѝ къща е зарязана на произвола на ориста и от нея са останали единствено купчина руини.

Тотален разгром търпи и Слави Трифонов в родния си Учиндол, освен в цялата страна. Плевенското село разгласи Дългия за личност нон грата с вота си. За неговата политическа партия са дали своят вот едвам 14 души, а изборите там печелят ГЕРБ с четворно по-голяма поддръжка и доверие, изразяваща се в 53 гласа. Досущ като Корнелия Нинова учиндолецът не е стъпвал в родния си край след гибелта на баща си Тодор. През лятото стана ясно, че е продал и бащината си къща там, а откакто за договорката се разчуло в селото, локалните, които всеобщо не го долюбвали, напълно изгубили уважението си към него.

Банкя пък за следващ път засвидетелства поддръжката си към Бойко Борисов изрично. Във всички 19 секции в града, които са част от най-спорния 25 МИР, ГЕРБ е получила солидните 1594 гласа, с фрапантните 324 повече от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

В селото на Румен Радев – Славяново, са го подкрепили с болшинство на първия тур на президентските избори със 196 гласа. Любопитното обаче е, че Българска социалистическа партия губят с голяма разлика в хасковското село, въпреки в годините обратно социалистите да са били безапелационни водачи там. Очевидно топлите връзки сред Радев и Кирил Петков са стигнали и до ушите на съселяните му, които са дали своят вот за партията на прочулия се с прякора Канадеца политик.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР