Крос с кауза обедини днес пловдивчани, които бягаха в знак

...
Крос с кауза обедини днес пловдивчани, които бягаха в знак
Коментари Харесай

Близо 300 души избягаха една миля за каузата Спри рака

Крос с идея сплоти през днешния ден пловдивчани, които бягаха в символ на съпричастност към онкоболни хора. Пилотното за България издание на спортния празник " Една европейска миля " беше в поддръжка на самодейността " Спри рака ".

Ентусиазирани мъже, дами и деца се събраха на Гребния канал, с цел да преминат дистанцията от една миля или един километър и 600 метра, което се приема като наложителна ежедневна доза придвижване за всеки.

" Това, което ние желаеме, е да накараме хората да помислят, че не е мъчно да вкарат малко придвижване за здраве в деня си, тъй като лишава единствено 15 минути ", разкри Ласка Ненова – управител на самодейността " Европейска миля ".

Участниците в кроса имаха цялостна независимост на напредване. А на старта застанаха близо 300 души.



Най-голямо значение имаше обединяването на две дела – придвижването за здраве и поддръжката на самодейността " Спри рака ", която от години е известна в Пловдив.

" Това е едно от главните неща. Активното отношение към болестта. То не е присъда. Искаме всички да знаят, че има лекуване на тази болест ", уточни Росица Касабова – ръководител на съдружие " Спри рака ".

Събраните средства бяха дарени на клиниката по детска онкохематология на университетската болница в Пловдив, а всеки участник получи документ за своята една миля, която също влезе в активите на акцията.

Емоциите и настроението трансфораха бягането във въодушевяващ образец по какъв начин във време на тестване хора в потребност могат да бъдат подкрепяни. А всички участници в самодейността бяха приети за спечелили.

Текст: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР