Кроканът за торта представлява оригинална, вкусна и красива поръска за

...
Кроканът за торта представлява оригинална, вкусна и красива поръска за
Коментари Харесай

Как да си направим крокан за торта

Кроканът за торта съставлява истинска, вкусна и красива поръска за торта, която я трансформира в същинска приятност за окото. Перфектният крокан за торта се подготвя с ядки.

Тайната на приготвянето на крокана е в нагряването на захарта. Тя се загрява на доста муден огън в тенджера, до момента в който не стане златисто-кафява на цвят.

След това към захарта се прибавят доста ситно начукани ядки – това може да са бадеми, шам фъстък, орехи или фъстъци. Всичко се смесва доста добре, с цел да се получи еднородна маса.

След това захарта с ядките се излива върху фолио, което авансово е намазано с олио. Карамелизираната примес се разстила благодарение на дървена шпатула.

След като изстине, благодарение на точилка карамелизираната захар с ядки се натрошава на доста дребни късчета. С тези късчета се поръсва тортата, откакто е намазана с крем.

 Торта с Крокан

Има разнообразни способи за подготвяне на крокан. За поръсването на една торта са задоволителни масло на върха на ножа, 60 грама захар и 125 грама натрошени ядки.

Всичко се нагрява на муден огън дружно и непрекъснато се разбърква. В момента, в който захарта придобие карамелов цвят, сместа се намазва върху намазано с олио фолио.

Освен с точилка, кроканът може да се натроши на доста дребно в блендер, като в уреда се поставят огромни части от застиналата карамелизирана примес с ядки.

При липса на ядки крокан се подготвя единствено със захар и малко лой. Тя се прибавя, с цел да не залепва захарта за дъното на тенджерата. След карамелизирането на захарта тя се разстила с шпатула върху намазано с лой фолио и се натрошава.

Ако имате подготвен крокан на разположение, предлагаме да си приготвите някоя от нашите изпирани предписания за торти, а точно:

- бадемова торта;

- карамелена торта;

- или шоколадова торта;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР