Кризисна ситуация се създаде в Общинския съвет в Дупница, след

...
Кризисна ситуация се създаде в Общинския съвет в Дупница, след
Коментари Харесай

Дупнишкият кмет отказва да ходи на заседанията на минипарламента

Кризисна обстановка се сътвори в Общинския съвет в Дупница, откакто кметът Първан Дангов отхвърля да влиза на съвещанията на минипарламента, а повода е не гласуваното на отстраняването на ръководителя на Общински съвет Костадин Костадинов. Според градоначалника Костадинов няма морално право да остане на поста. 

„ Има не бездна, а голяма празнота сред нас ", афектирано разгласи Дангов. Не е ясно по кое време и дали ще има ново съвещание.

При гласуването на поисканата оставка 9 от съветниците бяха " за ", 12 - " срещу " а 6 от бюлетините се оказаха недействителни. Това взриви ситуацията и градоначалникът си потегли. 
На брифинг по-късно Дангов упрекна Костдинов във вмешатества по обстановката във ВиК сдружението, което на процедура е във банкрут. Както и за изяви на Костадинов, уличиващи го в отстояване на персонални ползи..

„ Ще бъда основател да се заведе групов иск от пострадалите против ВиК. Поне 300 души са ощетени, като са им начислявани сметки без прецизно отчитане на потребяваната вода.. Идват в къщата и споделят, че водомерът ви не е пломбиран. Начисляват ви служебно кубици вода, колкото се реши. Накрая идва изпълнителен лист и се запорират заплати, пенсии. Има над 300 такива каузи, заведени от ВиК до неточни платци. Ще съставлявам публичния интерес, с цел да излязат хората от тази скица на ВиК. “, закани се кметът.  

И е безапелационен, че няма да влиза на съвещанията, до момента в който Костадинов самичък не подаде оставка или не му бъде гласувана от съветниците. Ситуацията с локалния общински съвет в Дупница е невиждана. Очевидно ще би трябвало да се намеси  областната администрация, адвокати, сподели за БНР регионалният шеф инж.Александър Пандурски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР