Кризисен щаб обяви частично бедствено положение за град Омуртаг, влизащо

...
Кризисен щаб обяви частично бедствено положение за град Омуртаг, влизащо
Коментари Харесай

Кризисен щаб обяви частично бедствено положение за Омуртаг

Кризисен щаб разгласи отчасти бедствено състояние за град Омуртаг , влизащо в действие още от през днешния ден, 4 август.

Причината за това е безводието и катастрофален воден режим, оповестяват от Гражданското обединяване " Вода за Омуртаг ".

Междувременно, на първи напредък - на 3 август 2023 година, от ВиК ООД Търговище са тествали едната помпа, която съумяла да подаде вода 43 л/с до втори напредък. Дружеството обезпечи и преносим елемент, тъй като намиращият се на подема, към момента се възвръща от Община Омуртаг.

От гражданско обединяване " Вода за Омуртаг " оповестиха, че участват компактно на всички мероприятия на първи напредък.

Припомняме, казусът с безводието в Омуртаг датира от 50 години , като на 24 октомври 2022 година общината   след 2649 подписа, 3 месеца безводие и вода два пъти седмично по два часа.

На 1 ноември за реорганизация на вътрешната водопроводна мрежа в Омуртаг. Целта бе въвеждане на водопровода в употреба, с цел да се реши казусът с безводието. Задоволителен резултат обаче към момента няма.
 Министър Цеков се захвана с решение на водната рецесия в Омуртаг
Министър Цеков се захвана с решение на водната рецесия в Омуртаг

Реалистично е до 10 август да има вода най-малко през деня
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР