Кризата в индустриалното производство се превърна в силен съюзник“ на

...
Кризата в индустриалното производство се превърна в силен съюзник“ на
Коментари Харесай

Bloomberg: Европа намери неочаквано спасение от газовата криза

Кризата в индустриалното произвеждане се трансформира в „ мощен съдружник “ на Европа в задържането на цените на газа преди студеното време, написа колумнистът на Bloomberg Хавиер Блас.

„ Индустриалната рецесия, обхващаща континента (индустриалната интензивност в Германия понижава в продължение на 14 поредни месеца) е най-хубавата противоотрова за дефицита на газ. С такива другари кой има потребност от врагове? “ – отбелязва създателят.

Европа „ побеждава “ енергийната рецесия, написа той, с помощта на въздействието й върху нейния промишлен епицентър: в целия континент енергоемките компании, неспособни да се оправят с възходящите цени на силата, или затварят, или понижават производството.

„ Цената за отбягване на енергийната рецесия ще бъде голям спад в индустриалния бранш и дълготрайна загуба на стопански напредък. Високите цени вземат решение казуса с високите цени. Но постоянно има цена, която би трябвало да се заплати за това “, обобщава наблюдаващият.

В понеделник цените на газа в Европа се покачиха с осем % до 420 $ за хиляда кубически метра. Експертите нарекоха мотор на растежа спад в износа на тръбопроводен газ от Норвегия и страховете на участниците на пазара по отношение на спирания в доставките на полутечен природен газ (LNG) от Австралия заради вероятни стачки в огромни предприятия за LNG. В резултат на това във вторник цените паднаха с съвсем 10 %, до 387 $ за хиляда кубически метра.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР