Критичното мнение на премиера не е намеса в работата на

...
Критичното мнение на премиера не е намеса в работата на
Коментари Харесай

Весислава Антонова: Соня Момчилова и някои от колегите ѝ в СЕМ не са чели Закона за радио и телевизия

" Критичното мнение на премиера не е интервенция в работата на медийния регулатор. Има леко преекспониране ". Това съобщи пред Весислава Антонова, член на Комисията за журналистическа нравственос. Тя разяснява онлайн диалога на акад. Денков с жителите. " Чудесно е политическата власт да си приказва намерено с хората. Реализацията на концепцията обаче е много противоречива ", уточни тя, визирайки модерирането на диалога от страна на пиара Найо Тицин.Весислава Антонова счита, че някои от членовете на Съвет за електронни медии, в това число и ръководителят на регулатора (Соня Момчилова - бел. на ред.), не са чели Закона за радио и телевизия.

" Той предизвиква саморегулирането и взаимното контролиране посредством кодекси за държание и стандарти. На първо място е посочена работата с Етичната комисия, Националния съвет по регулация на рекламата и ред институции, с които Съвет за електронни медии би трябвало да работи ".Независимият по смисъла на закона Съвет за електронни медии си разрешава да влиза в междуинституционалната война, означи още Антонова. " Има доста проблеми от медийния бранш, които ми се коства, че Съвет за електронни медии заобикаля ", съобщи още тя.

" България, като страна членка на Европейски Съюз, би трябвало да следва измененията в общностното медийно законодателство ", изясни Весислава Антонова. " Не съм оптимист, че скоро ще се случи това нещо, само че законът би трябвало да бъде изменен. Винаги ще има подозрение, че когато дадена политическа мощ е номинирала някого, тя има и условия към него. В нашата страна през последните години има сериозен проблем с престижите. Тук всичко опира до ценностни стандарти, а не кой те е номинирал ", сподели още Антонова и добави, че членовете на Етичната комисия работят безплатно. " Нашата работа не е да лепим етикети, а да поддържаме дебата. Решенията ни са свързани с желанието да има диалог по проблеми от медийния бранш, които са значими ", сподели още Весислава Антова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР