Кристиан Кох и Аксел Крон, авторите на забавната книга Най-малкият

...
Кристиан Кох и Аксел Крон, авторите на забавната книга Най-малкият
Коментари Харесай

Поздрави от Кондом! Необичайни места в Европа, които си струва да посетите

Кристиан Кох и Аксел Крон, създателите на занимателната книга " Най-малкият килер в Бордо ", описаха за тези забавни и нешироко известни места.

" Контрацептивен " град



Жителите на град Кондом (фр. Condom) и центъра на едноименната комуна в югозападна Франция подвигат плещи в неразбиране, когато виждат по какъв начин радостни немски или английски туристи провеждат фотосесия покрай пътен знак. Кондомките и Кондомците са сюрпризирани - и какво толкоз изобретателно има тук?

Факт е, че французите нормално назовават контрацептивите „ préservatif “, а не с името на доктор Чарлз Кондом. В града обаче има музей на презервативите.

Падаща черква



Въпреки че Наклонената кула в Пиза е известна в целия свят, ъгълът на шпила на църквата в село Зуурхузен в немския район Източна Фризия (Остфризланд) е с 1,22 градуса по-висок.

За първи път селището се загатва в документи през 1255 година, само че откритите в него керамични предмети и строителен материал сочат, че е най-малко двеста и петдесет години по-старо. В центъра на селото има дребен музей.

Смърфово село



Село Хускар в испанската провинция Андалусия наподобява като че ли е потопено в багра. През 2011 година, като част от промоционалната акция на Sony Pictures за новия 3D филм Смърфове, всички здания, в това число кметството и църквата, бяха боядисани в синьо. 9000 литра багра са употребявани за трансформирането на Хускар.

След огромната премиера жителите с болшинство взеха решение да не се връщат към обичайния бял цвят в тези краища. Сега истинското село на сините гноми притегля доста туристи всяка година.

Фар в пясъка



Фарът Rubjerg Knude е издигнат през 1900 година за кораби, плаващи по датския бряг на Северно море. Никой не подозираше, че от този момент всяка година 23-метровата структура ще бъде погълната от пясъчна дюна.

Борбата с пясъка благодарение на специфични бариери не докара до нищо и светлината на фара за кораби беше угасена през 1968 година Впоследствие там е ситуиран музей, само че през 90-те години на предишния век той трябваше да бъде затворен. Днес отдолу под дебелината на пясъка се вижда единствено кулата, която след десет-петнадесет години също би трябвало изцяло да изчезне от погледа.

Най-дългият маратон



Бягането може да бъде много изтощително, изключително в случай че дистанцията е повече от 42 километра. Но не и Marathon du Médoc. Световноизвестното френско спортно и гастрономическо събитие събира годишно хиляди участници от повече от 50 страни. Характеристика на този маратон е дегустацията на виновност, сирена, стриди и други кулинарни изкушения, както и концерти по време на надпреварата.

Извънземна къща



Мощна конструкция на Бузлуджа - връх на Стара планина в България - наподобява на неидентифициран летящ обект. Всъщност това е голяма къща монумент, издигната през 70-те години на предишния век в чест на Българската комунистическа партия.

След 1989 година постройката, в която се организират тържествени културни събития, е изцяло ограбена, а художниците я избират за обект за графити. Поради заплахата от сриване на покрива постройката е затворена за обществеността, само че това събитие притегля доста търсачи на мощни чувства.

Плаж-летище



Шотландското летище Бара Летище, ситуирано на северния завършек на остров Бара (Външни Хебриди) е едно от най-опасните въздушни стоянки в света. Освен три пясъчни писти, уникалността му се крие във обстоятелството, че то служи и като известен плаж измежду туристите.

По време на приливи територията на въздушно-морското пристанище е покрита с вода. За това, че летището е отворено, предизвестява вятърна мелница, сложена в зоната за кацане.

Мистериозна механика



През 1958 година австрийски фермер на име Франц Гзелман имал привидение през нощта, откакто посетил Световното ревю в Брюксел.

Човекът прекарва двадесет и три години в основаването на механизма, за който мечтае - Световната машина (Weltmaschine). Когато мистериозното устройство било готово, изобретателят си лежащ и умрял, без да изясни предназначението на устройството.

Дванадесет години по-късно триизмерната конструкция, състояща се от към две хиляди елементи, въпреки всичко беше пусната. С помощта на 25 електродвигателя частите на " Световната машина " се въртят, люлеят, светят и издават звуци. Защо – към момента никой не схваща, само че спектакълът е впечатляващ.

Подводен звън



За да се сътвори езерото и електроцентрала Решензее в Южен Тирол, къщите на село Граун са взривени през 1950 година и регионът е наводнен. Църквата не е пипана и в този момент стои в средата на язовира като съществена атракция. Има митове, че през зимата от време на време можете да чуете печален звън на камбани от дълбините - макар че камбаните от кулата са били свалени по своето време.

Гигантски Исус



Височината на статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро е 39,6 метра с пиедестала, паметникът на Кристо де ла Конкордия в Кочабамба е 40,44 метра. А височината на стоманобетонната фигура на Исус Христос върху стоманена рамка (Pomnik Chrystusa Króla), конфигурирана на германско-полската граница, е към 52 метра.

През 2010 година се състоя откриването на великански монумент - знак на християнството - издигнат от частни дарения в югоизточните околности на град Свебодзин в Любушко войводство на Полша.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР