Слънчевото време се завърна, а с него и желанието за

...
Слънчевото време се завърна, а с него и желанието за
Коментари Харесай

Красиви водопади се таят в дебрите на Родопите СНИМКИ

Слънчевото време се завърна, а с него и желанието за разходка измежду природата в почивните дни. За тези, които желаят да видят някои от красивите кътчета на Западните  Родопи и не се притестяват да походят, предлагаме концепция за разходка - Фотинските водопади.

Те се намират край село Фотиново. Към него се поема от Пловдив по пътя към Батак, а когато достигнете оказателната табела за селото се завива наляво. Следват 16 километра по планински път. Като пред погледа Ви ще се открие красива панорама от Родопите - поляни, гори и стръмни урви.

Пътеката за Фотинските водопади стартира от центъра на селото. Трябва да се стигне до реката, а по-късно да продължите по нейното продължение. По пътя са сложени оказателни табели, а в случай че имате потребност от спомагателни насоки самоуверено може да питате някой от локалните за пътя.

Началният стадий на пътя ще Ви се стори лесен  - вървите по еднакъв път, който се вие около рекичката. Накрая стигате до отклонение, от което се спускате към каньона, в който са ситуирани самите водопади. Тук пътеката става доста по стръмна, само че има и добра вест - ще вървите на сянка.

Водопадите са ситуирани един след различен, а на края на пътеката може да се изкачите на скалите над тях. От там ще може да се насладите на панорамна панорама.

Преходът до Фотинските водопади лишава към един час. Приблизително толкоз лишава и пътят наопаки. Трябва да се планува към час – час и половина за циркулиране към самите забележителности.



Водопадите са пълноводни когато и да е от годината. По тази причина, не е належащо да се преценявате със сезона, в случай че желаете да ги видите в цялостния им искра.

Вижте някои фотоси, които демонстрират хубостта на водопадите:
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР